Fremfører NM-reportoaret

KONKURRANSEKLARE: Kammerkoret Bocca vil presentere sitt NM-program under konserten på Skeisvang førstkommende onsdag. Foto: Privat. 
Om knappe to uker drar Kammerkoret Bocca til Trondheim for å delta på NM i kor. Førstkommende onsdag kan publikum få en smakebit når koret inviterer til konsert med lokale talenter fra musikklinja.

– Det blir en variert, klassisk og topptrimma presentasjon av vårt konkurranseprogram, forteller dirigent Ive Buch Romme. På programmet står musikk av kjente komponister som Mendelssohn, Greig, Brahms og Monteverdi. I tillegg har koret invitert med fiolinisten Petry K. Haaland og fløytisten Kristine Haugland, to lovende talenter som  begge går i 3. klasse på musikklinja på Skeisvang.

– Dette er to talentfulle, ambisiøse og arbeidsomme jenter som skal fremføre hver sine solostykker med Stein Ivar Fossen som akkompagnatør på piano, forteller Buch Romme.

Konserten vil finne sted i aulaen på Skeisvang, hvor man for første gang skal ta i bruk noen helt nye rullegardiner fra gallerikantene for å skape et mer adskilt konsertrom og bedre akustikk.

Når kammerkoret snart drar til Trondheim og NM, skal de delta både i blandet kor klasse A i Olavshallen og sakral-klassen i Vår frues kirke hvor NRKs salme-maraton fant sted tidligere i år. Koret har også deltatt i flere konkurranser tidligere. I 2012 vant de klasse A i den nasjonale korkonkurransen «Syng med oss» i Bergen, og i 2014 ble de best i folkemusikk-klassen under «Venezia in Musica» i Italia. Ved siden av oppkjøringen til NM, øver koret for tiden frem mot sin julekonsert og tur til Wien hvor de planlegger å delta på en ny konkurranse i mai neste år.

– Vi er for tiden nesten fulltallige, men trenger noen flere tenorer og én på sopran, sier Bocca-dirigenten. Med et ambisiøst aktivitetsnivå og konkurranser både innenlands og utenlands er koret nå på jakt etter flere sponsorer og samarbeidspartnere som ønsker å bidra til korets videre utvikling og få vakker korsang i retur.