Sarah Margrethe Lie. Foto: Anne Marthe Widvey.

Fra Firenze til Kopervik

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
16.07.2019 07:30 - OPPDATERT 16.07.2019 22:34

Sarah Margrethe Lie er solist når sommerens tredje "Musikk og meditasjon" arrangeres i Kopervik kirke førstkommende torsdag.

OLAVSDAGENE: Lie er til daglig bosatt i Firenze, men er født og oppvokst i Kopervik. Hun begynte å spille fiolin ved Karmøy kulturskole da hun var ti år gammel. Deretter gikk hun videre til musikklinjen på Skeisvang før videre studier ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger.

I 2016 fullførte hun sin bachelorgrad under veiledning av Jan Bjøranger. Høsten etter flyttet hun til Firenze for ett år utveksling ved Scuola di Musica di Fiesole, som regnes som en av de beste skolene for strykere i Italia.

Minifestival

Under konserten i Kopervik kirke blir den unge fiolinisten akkompagnert i både Griegs 3. fiolinsonate på klaver og verker av Rheinberger og Ole Bull på orgel, av organisten i Torvastad menighet, Ingrid Berg Tobiassen.

– Olavsdagene eksisterer i år kun som en minifestival, og alle arrangement er flyttet fra Avaldsnes kirke til Kopervik kirke, grunnet de store restaureringsarbeidene som finner sted i Avaldsnes kirke, forteller Arnfinn Tobiassen, leder for Olavsdagene på Avaldsnes.

Han forteller at oppslutningen om torsdagsserien så langt har vært på det jevne sammenlignet med det festivalen opplevde i 2018.

– Vi gleder oss over at folk benytter anledningen å høre akustisk musikk i den fabelaktige nye Kopervik kirke, sier han.

Planen er å returnere med Olavsdagene til Avaldsnes kirke i 2020 når kirken gjenåpnes.