Foto: NTB/Scanpix

Forventer lang ventetid: — En stor fordel og allerede nå bestille time

Skrevet av Ann Margit Grønstad
18.09.2020 09:22 - OPPDATERT 18.09.2020 09:27

Politiet oppfordrer dem som har behov for nytt pass om å gjøre dette snart før pågangen øker i forbindelse med lansering av nye pass og nasjonale ID-kort, og fremtidige endringer i reiserestriksjoner.

REISELIV: Selv om det er få som skal reise utenlands fremover, er det mulig at dette vil endre seg i løpet av 2021. 

— Når det etter hvert blir trygt å reise til utlandet vil med andre ord mange ha behov for nytt pass, noe som etter all sannsynlighet vil føre til lang ventetid ved passkontorene. Sjekk gyldigheten på passet ditt. Dersom det er behov for å fornye det vil det være en stor fordel og allerede nå bestille time ved valgfritt passkontor, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. 

Det er nå ledig kapasitet ved passkontorene, og lite ventetid, opplyser politiet. 

Når nye pass og nasjonale ID-kort lanseres i løpet av oktober og november, er det imidlertid ventet at pågangen ved passkontorene vil øke. 

— Det er viktig å presisere at passet du har i dag, eller det du eventuelt fornyer før de nye passene blir lansert er gyldig frem til utløpsdato. Du trenger altså ikke å bestille enda et nytt pass etter at de nye blir lansert i oktober, dersom du allerede har et pass som er gyldig. Når det gjelder ID-kort er dette et dokument som kan brukes som identifikasjon i for eksempel banken eller posten, eller som et reisedokument i EØS-området. Det er imidlertid valgfritt å ha et nasjonalt ID-kort, forklarer lokal innføringsansvarlig for nye pass og ID-kort i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.