Illustrasjon av enebolig på Stortu på Torvastad med integrert solcellepanel.

Først ute med solcellepanel på nye boliger

Skrevet av Ann Margit Grønstad
03.12.2019 10:49

Odd Hansen bygger nå 22 boliger på Stortu på Torvastad, og dette er det første boligprosjektet i lokalområdet der solcellepanel er integrert.

TORVASTAD: Odd Hansen skriver i en pressemelding at de nå tilbyr eneboliger hvor solcellepanel er inkludert i prisen. De blir dermed første utbygger i det lokale privatmarkedet som tilbyr denne teknologien. To av eneboligene vil bli utstyrt med solcellepanel fra Haugaland Kraft.

– Vi er bare i begynnelsen av en meget spennende, grønn utvikling hva gjelder boligbygging. Miljøfokuset står godt i stil med profilen til Odd Hansen, som vi ønsker skal bli enda grønnere enn den er i dag, sier prosjektselger i Odd Hansen, Asbjørn Hovland. Han forteller at med solcellepanel kan man også spare en del utgifter til både strøm og boliglån.

– Varmer du huset ditt med grønn teknologi, kan du spare inntil 0,25% rente på hele boliglånet ditt hos den lokale banken. Med nåværende verdier på strøm og renter, vil du etter bare fem år i din nye bolig ha spart hele 78.000 kr. Etter ti år er den besparte summen nesten doblet – til 150.000 kr, forteller Hovland. 

Økende etterspørsel

Haugaland Kraft har utviklet et batteri som er det eneste av sitt slag i Norge. Batteriet er virtuelt, og det betyr at kunder med solcellepanel på taket kan lagre solenergi uten å ha et fysisk batteri. Det virtuelle batteriet har fått navnet «Skybatteri». Med dette kan kunden styre sin egen strømproduksjon via nettsidene til Haugaland Kraft.

Konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, forteller at de er stolte av å være først ute i regionen med å tilby solcellepanel på nye boligprosjekter. 

– Vi ser en økende etterspørsel etter Solkraft-produktet og Skybatteriet vårt, og er alltid på jakt etter gode samarbeidspartnere i regionen. Samarbeidet med Odd Hansen bidrar til at vi i større grad kan imøtekomme interessen for Solkraft og skape gode, smarte hjem for strømkundene våre, sier Linga. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.