«For siste gang på papir»

Skrevet av Kent Olsen
26.04.2019 07:13 - OPPDATERT 26.04.2019 09:13

HARALDSPLASS: Denne mandagen var det business as usual, men det var for siste gang. Nå skal Haraldsplass sammen med resten av Karmøynytt bli heldigital.  Papiravisa legges ned, og om du leser spalta mi i papiravisa akkurat nå, så er det for siste gang på papir. Heretter må du hente Karmøynytt på nettet og ikke i postkassen. Og ikke nok med det! Du må også logge deg på for å få tilgang til å lese Karmøynytt.

Det er alltid litt vemodig når noe skjer for siste gang. Googler du ordene ”for siste gang,” får du millioner av treff. Jeg fikk treff på 68 millioner små og store begivenheter som er blitt historie slik som papiravisa Karmøynytt nå blir. Ved slike anledninger, når noe blir avsluttet fordi det kommer noe nytt, blir det ofte holdt markeringer med kake, blomster og taler. Jeg vil holde en liten tale til Karmøynytt:

Kjære Karmøynytt!

Det har vært en glede å følge dere siden første utgaven kom i 2011. Det som startet som en gratisavis jeg ikke hadde så store forhåpninger til fordi en vanligvis ikke har stor tiltro til gratisaviser, viste seg raskt å være mer enn en gratisavis. Det var en gratisavis med journalistikk, god og pålitelig journalistikk og en gratisavis som forpliktet seg til å følge pressens etiske regelverk. Derfor tok det ikke lang tid før dere i mine øyne var blitt en lokalavis en kunne stole på. Og det var ikke bare jeg som merket meg dette. Også i de store nasjonale mediehusene som alltid jakter nyheter og gode historier fra lokalavisene, la de merke til den ambisiøse nykommeren på Karmøy.

Selv om disse gode ordene gjelder dere alle som har vært med på å gi Karmøy og karmøybuen et godt nyhetsprodukt, er adressaten først og fremst redaktør Øystein Merkesvik. En avis er helt avhengig av tillit hos leserne, og nettopp ved at Øystein har vært tro mot de klassiske journalistiske og publisistiske idealene, har Karmøynytt fått tillit hos rundt 20.000 karmøybuer som har lest avisa ukentlig. Det er grunn til å være stolt over det som har vært.

Det er bare papiravisa Karmøynytt som legges ned. Når Karmøynytt nå fortsetter som en heldigitalisert avis, er det tilliten som leserne har opparbeida til dere, som skal omsettes i digitale resultater. Journalistikken blir et minst like viktig verktøy som før for at leserne skal velge å logge seg inn på Karmøynytt sine nettsider for å lese nyheter og gode historier fra egen kommune. Å være nær, lokal og vesentlig er et av de store konkurransefortrinnene Karmøynytt har.

Nå er det Kent Olsen som skal lede skuta gjennom usikre digitale farvatn. Vi må takke Øystein for alt han har betydd men samtidig love ham at han skal få merke Karmøynytts etablerte styrke når han blir HAs mann i Karmøy.

Vær fortsatt velkommen til Haraldsplass i den nye heldigitaliserte avisverdenen.

[email protected]com

Les alt om:

Karmoynytt