For lang og tro tjeneste

Skrevet av Jarl Vidar Meling
22.12.2015 22:19 - OPPDATERT 22.12.2015 23:19

ARGUINIGUÍN/GRAN CANARIA: – Vi er blant de travleste norske stasjonene i verden og det er stor aktivitet på de fleste felt. Det jo mest turisme, men jeg gjennomfører også flere skipsbesøk i uken, sier Misje.

Så langt i år har Misje registrert 135 anløp med nordmenn ombord. Et av disse er Eidesvikskipet Acergy Viking. Etter et hektisk oppdrag utenfor kysten av Kongo og Angola er besøket av Den Norske Sjømannskirke et kjærkomment avbrekk.

Noen å støtte på

– Det er hyggelig. De kommer ombord med informasjon og for å slå av en prat. Det kan være mannskap som har behov for å prate om personlige ting, og da er det godt å ha noen å støtte seg på, sier kaptein Bernt Søvdsnes når Haugalandnytt møter han på Gran Canaria.

Før var skipsbesøkene en av hovedoppgaven til Den Norske Sjømannskirke. Nå går det imidlertid lenger mellom skipene som har nordmenn ombord. Likevel, Misje mener skipsbesøkende handler om troverdighet.

– Selv om det her nede for det meste dreier seg om pensjonister er røttene til kirken den norske sjømann, sier Misje.

1.200 innom en dag

Dagfinn Misje og kona Maria har i seks år arbeidet for den Norske Sjømannskirken i Arguiniguín på Gran Canaria. Han har også vært utstasjonert i USA, Sverige og Portugal. På Gran Canaria er kona Maria husmor i kirken. Her kan det i høysesongen komme opp mot 1.200 personer innom på en dag.

– Det er travelt, men det er slik vi vil ha det. Det går stort sett i arbeid når vi er her, sier Maria Misje.

Etter over 38 år i tjeneste for Den Norske Sjømannskirke vender Dagfinn på nyåret nesen hjemover. Hjemme venter huset på Moksheim og barnebarna.

– Alt har sin tid, og det er klart lysten til på være med barnebarn trekker meg hjemover, sier Misje.

Les alt om:

Tv-haugaland Karmoynytt