Folkefestene lørdag: Vi kan håpe på opplett mellom bygene

Skrevet av redaksjon
14.08.2015 06:52 - OPPDATERT 14.08.2015 08:52

Vi skriver dette ca 24 timer før årets Sildebord skal åpnes i Haraldsgata og Havnedagene i Haugesund «er på gang på sjø og land». Værvarselet ser deprimerende ut for lørdag: sørøst stiv kuling utsatte steder. Minkende, om kvelden opp i frisk bris av vedvarende retning. Perioder med regn og regnbyger. Utrykt for torden og lokalt mye nedbør.

-Vinden vil avta utover formiddagen. Når Sildabordet åpner kl 1100 vil det være lite vind i Haugesund sentrum, trøster vakthavende meterolog Kristin Seter oss med. Men regnet kan hun gjøre lite med.
-Det er et lite, intenst lavtrykk som kommer inn over Vestlandet. I perioder vil det desverre gi kraftig nedbør. sier hun - og legger til at haugalendingene likevel kan være heldige. Mellom bygene er det opphold og om disse oppholdene kommer på gunstige tidspunkt, trenger for eksempel ikke entusiasmen og gleden omkring Sildabordet bli dempet av sildrende regnvann.

Vi krysser fingrene og håper på det beste, både for Sildabordet, Havnedagene og Amanda-gjestene i finstasen.

For deltakerne i Palleløpet i Smedasundet lørdag ettermiddag vil det uansett bli mye vått. Arkivfoto: TEJ For deltakerne i Palleløpet i Smedasundet lørdag ettermiddag vil det uansett bli mye vått. Arkivfoto: TEJ