Gerd Stolsmo, mor til Hegreberg søstrene, deltar under årets SILKeFotball.

Fokus på kvinnefotball for første gang under SILKeFotball

Skrevet av Ann Margit Grønstad
29.10.2019 10:30 - OPPDATERT 29.10.2019 11:10

Nylig ble det klart at Gerd Stolsmo, mor til søstrene Hegerberg, kommer til årets SILKeFotball sammen med leder av Norsk Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

SKUDENES: Det har lenge vært klart at Egil «Drillo» Olsen, Arne Scheie, Viggo Johansen, Michael Stilson, Davy Wathne, Håvard Melnæs og John Kaare Hoversholm kommer til årets SILK - festival og SILKeFotball fredag kveld.

Før helgen ble det klart at også Gerd Stolsmo og Hege Jørgensen deltar. 

– Kvinnefotball har vært på programmet vårt lenge, men det var først nå det ble klart hvem som kommer til SILK - festivalen, sier leder for SILKeFotball, John Kaare Hoversholm og forklarer det har vært vanskelig å få tak i noen det passet for. 

 

Naturlig og viktig tema

Hoversholm forteller at det er første gang de har fokus på kvinnefotball på denne måten under SILKeFotball, men at det er et viktig tema som de føler det er naturlig å ha med.

– Det er kjekt å få fokus på damefotball. Vi har nok ikke vært flinke nok til det innen fotballen, sier Hoversholm og legger til at det er noe som burde være naturlig da det er en av verdens største idretter som har stadig økende seertall. 

– VM i sommer var det største som skjedde. Det er også en enorm kontrovers at Ada Hegerberg som er kåret til verdens beste fotballspiller ikke spiller på landslaget. Hva hvis det gjaldt Martin Ødegård, hva ville skjedd da?, sier Hoversholm.

 

Tror det kan bli bra temperatur

Hoversholm forteller at Gerd Stolsmo, mor til Ada Hegerberg, nok vil gi en insider under fredagens SILKeFotball på hvordan det er å være fotballforelder og hvordan det var da det stormet rundt datteren i sommer. Stolsmo har også skrevet boken "Fotballmamma", der hun tar et oppgjør med Norges Fotballforbund og hvordan jentene har blitt nedprioritert i flere tiår av NFF.

Hege Jørgensen, som er leder for Toppfotball Kvinner, deltar også under SILKeFotball. TFK en organisasjon som jobber sammen med NFF med å heve statusen til kvinnefotball. 

– Vi har fått mange flinke folk med oss, så vi tror dette kan bli bra og at det blir bra temperatur under fredagens paneldebatt, sier Hoversholm. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.