Arkivfoto. NTB.

Flyteknikerstreiken er over

Regjeringen griper inn med såkalt tvungen lønnsnemnd for å få avsluttet flyteknikerkonflikten. Streiken er dermed over og flyteknikerne må tilbake på jobb. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen opplyste dette da hun møtte pressen i Oslo i formiddag.

STREIK: Flyteknikere gikk til streik lørdag 18. juni og arbeidsgiversiden svarte med en lockout, som trådte i kraft i helga.

Små lokale konsekvenser

Flyteknikerstreiken og påfølgende lockout fra arbeidsgiversiden har hatt relativt små konsekvenser på vår lokale flyplass.

Widerøe har de siste dagene hatt enkelte kanselleringer på Bergensflyet, men ellers har det meste av trafikken gått som planlagt.

Streik siden 18. juni

Flyteknikere gikk til streik lørdag 18. juni etter at meklingen ble brutt på overtid. Stridens kjerne har vært flyteknikernes krav om 60 kroner mer per time, noe som tilsvarer en lønnsøkning på 17 prosent. Det mener NHO er urealistisk høyt.

Natt til søndag trådte NHOs lockout i kraft, noe som betyr at NFOs 450 flyteknikere ikke får lov til å komme på jobb. Til tross for gjentatte samtaler og meklingsforsøk har man ikke klart å finne fram til en løsning.

Lockouten rammet også ambulanseflytjenesten i nord – noe som kan føre til fare for liv og helse. Helsetilsynet varslet i går ministeren at for å unngå fare for liv og helse, så må det grips inn i konflikten. Det er altså det som gjør at Persen nå griper inn med tvungen lønnsnemd.

Til tross for at flyteknikerne nå må tilbake på jobb, så vil det fortsatt ta en del tid før flytrafikken er normalisert. Dessuten er det fortsatt fare for pilotstreik i SAS.

(NTB/Karmøynytt)