Deler av panelet under mandagens folkemøte i Skudenes.

Flertall blant partiene på folkemøte - vil beholde sykehjemmet i Skudenes

Skrevet av Kent Olsen
27.08.2018 19:57 - OPPDATERT 27.08.2018 21:57

SKUDENES: Engasjementet var stort om sykehjemmet i Skudeneshavn sin skjebne under kveldens folkemøte på Skudenes ungdomsskole.

Faktisk måtte folk stå i gangen fordi gymsalen var full.

– Vi er ikke fornøyd med den utredningen som er kommet fra administrasjonen som da anbefalte 38 omsorgsboliger som erstatning for det sykehjemmet som er her i dag. Det vi ønsker, og det som et samlet utvalg ønsket, det er å få en tilsvarende utredning i forhold til bygningsmassen kan gi av sykehjemsplasser og om bygget er egnet til det. Og vi ønsket også en utredning som gikk på å ha en kombinasjon, der en har en del heldøgns omsorgsboliger, og en del tradisjonelle sykehjemsplasser. Det er ikke uviktig. vi må også på de økonomiske forholdene knyttet opp mot de tre alternativene. det er ikke ubegrenset med midler å ta av i Karmøy kommune. Vi er en minsteinntektskommune som har betydelig mindre økonomi å rutte med enn en gjennomsnittskommune, sa hovedleder for helse og omsorg, Leif Malvin Knutsen (KrF).

Ordfører Jarle Nilsen tok så til ordet og sa at politikerne har sagt at 38 omsorgsboliger er ikke uaktuelt å si ja til.

– Vi ønsker å se mulighet til å ha sykehjemsplasser, og eventuelt en kombinasjon. Høyre har jobbet for et omsorgshotell. Kanskje det kan være en tillegsfunksjon, spurte Nilsen, og la til at det vil også generere nye arbeidsplasser.

Gymsalen på Skudenes ungdomsskole var fylt til randen.

– En underlig sak

Høyres Jan Birger Medhaug tok så til ordet og sa rett ut at det har blitt en underlig sak.

– Vi i hovedutvalget ble like forundret og sjokkert da vi fikk utredningen. For 20 måneder siden vedtok vi, som Knutsen sa, en ny helse- og sosialplan. Allerede i punkt to i den planen så står det at ved vurdering av nye omsorgsboliger i Skudenes, så skal de vurderes i tilknytning til sykehjemmet. Det er ikke nevnt et eneste ord om at sykehjemmet skal legges ned, sa Medhaug fra scenen.

Saken ble som kjent utsatt etter at administrasjonen fikk skarp kritikk da den var oppe i mai i år.

Medhaug mente blant annet at det var et bestillingsverk fra administrasjonens side.

Liker ikke utviklingen

Einar Endresen (FrP) fikk så ordet. Han viste til det som sjef for helse- og omsorgssektoren, Nora Olsen-Sund, sa at det bor 24 fra Skudenes på sykehjemmet, og dro opp en personlig historie.

– Det har blitt sagt at de beboerne som er på sykehjemmet ikke er fra Skudenes. Nei, de er fra mitt nærområde, som er Kolnes, Norheim, ja, fastlands-Karmøy. Der er bestefar blitt så skrøpelig at han må ha sykehjemsplass. Så sitter bestemor hjemme, nesten like skrøpelig men ikke nok, og må reise avgårde med rullatoren sin på buss hver dag til Skudenes for å besøke mannen sin. Det er uverdig, sa Endresen til applaus fra salen.

Les mer i onsdagens Karmøynytt.

Panelet.

Les alt om:

Politikk Karmoynytt