Politibil. Illustrasjonsbilde.

Flere utenlandske arbeidere bøtelagt etter karantenebrudd

Skrevet av Ann Margit Grønstad
19.11.2020 15:58

I løpet av den siste tiden har flere personer i Sør-Vest politidistrikt blitt bøtelagt som følge av brudd på karantenebestemmelsene etter innreise til Norge.

KORONA: Personer som ankommer Norge skal etter smittevernloven oppholde seg i karantene i ti dager, og politiet har nå økt fokus på å straffeforfølge brudd på smittevernloven. 

I en pressemelding torsdag opplyser Sør-Vest politidistrikt at flere utenlandske arbeidere har blitt bøtelagt den siste tiden etter brudd på karantenebestemmelsene. 

I sist uke ble tre britiske arbeidere bøtelagt på Stord etter karantene-brudd. 

— I slutten av forrige uke ble politiet gjort kjent med at ytterligere tre britiske arbeidere kan ha brutt plikten om å oppholde seg på karanteneriggen på Stord i ti dager fra de ankommer Norge. Etterforskningen viser at de var en del av det samme følget briter som fikk bot i forrige uke, og at det er grunnlag for å bøtelegge mennene, skriver Sør-Vest politidistrikt i pressemeldingen. 

Mennene i 40-50 årene skal, i likhet med de andre tre som ble bøtelagt, ha besøkt lokale puber på Stord. Etterpå skal de ha tatt drosje tilbake til riggen. 

—  Samtlige har fått et forelegg på 20 000 kroner, som de har vedtatt. Utlendingsmyndigheten vil vurdere bortvisning eller utvisning, opplyser påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit.

Bøtelagt etter pågripelse

Også i Sandnes har politiet bøtelagt en person etter han ble pågrepet onsdag forrige uke. 

Den litauisk statsborgeren ble pågrepet etter mistanke om at han sto bak flere tyverier i distriktet. 

— Mannen, som er i 20-årene, forklarte til politiet at han hadde kjørt fra Sverige tre dager tidligere. I tillegg til å begå tyveri hadde han også brutt karantenebestemmelsene. Dette bruddet førte til et forelegg på 20 000 kroner. Mannen har vedtatt forelegget og er utvist fra Norge, opplyser påtaleansvarlig Anne Mette Dale.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.