Arkivfoto fra Haugalandskonferansen i 2016.

Flere smittet under sist Haugalandskonferanse - Avlyser neste år

Skrevet av Ann Margit Grønstad
25.09.2020 10:54

Næringsforeningen Haugalandet avlyser neste års konferanse.

NÆRINGSLIV: Det melder Næringsforeningen på sine nettsider fredag.

Konferansen skulle etter planen ha gått av stabelen 12.mars 2021.

— Høsten er tradisjonelt tiden da programmet for neste års Haugalandskonferanse spikres. Titler, tema og foredragsholdere studeres ,vurderes og evalueres. Dette året lever vi alle i en slags ny normal. Tiden vi er inne i preges fortsatt av endringer, usikkerhet og smitteverntiltak. Vi i Næringsforeningen har sett på ulike alternativer for gjennomføringen av Haugalandskonferansen 2021, men har – etter nøye vurderinger – og med tungt hjerte, besluttet å avlyse konferansen, skriver foreningen på sine nettsider. 

Arrangementet pleier å samle 500-600 deltakere hvert år, men maksimalt tillatt antall er for tiden 200 personer.

— Næringsforeningens styre og administrasjon ønsker ikke å risikere å skade konferansens gode renommé, ved å legge opp til en dag som vil være i en redusert form, sier adm.dir i Næringsforeningen, Bernt Jæger.

Mindre konferanser går som planlagt

Næringsforeningen skriver videre at konferansens fundament er delt i to, med fokus på både det faglige og på det å være en møteplass. 

— Møteplassen vil være svært vanskelig å levere på, med høyst sannsynlig 1 meters avstand og sannsynligvis begrensning på antall. Å lage et budsjett basert på et usikkert antall deltakere, er også vanskelig, og økonomien i det hele spiller selvsagt også en viktig rolle for planleggingsarbeidet  – og ikke minst booking av foredragsholdere til en så stor konferanse, sier prosjektleder for Haugalandskonferansen, Ingeline Kaldestad.

Foreningens andre mindre arrangementer som MF-Dagen, Leder & HR-dagen og ByggArena vil bli gjennomført. 

— Det er viktig å møtes – og ikke minst ta i bruk møterom på byens hoteller. Vår holdning er at hele samfunnet sakte men sikkert må tilbake mot normalen, enten det dreier seg om kulturlivet, varehandel, restaurantbesøk eller lærerike arrangementer som våre. Det er nå vi legger grunnlaget for at vi har et tilstrekkelig godt tilbud å komme tilbake til, sier Bernt Jæger.

[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.