Leder av Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde. Foto: Joachim Steinbru

Flere millioner i kompensasjon til frivillige lag på Karmøy

Skrevet av Ann Margit Grønstad
11.12.2020 19:07 - OPPDATERT 12.12.2020 09:00

147 frivillige organisasjoner og lag i Karmøy kommune har fått tildelt til sammen 5,95 millioner kroner i momskompensasjon.

KARMØY: – Nå starter utbetalingen av nesten 6 millioner kroner til frivillige organisasjoner på Karmøy. I år betyr disse midlene ekstra mye. Organisasjonene kan bruke midlene til å opprettholde aktivitet. Det betyr mye for aktivitet i nærmiljøene, sier Ole Ueland (H), Solveig Ege Tengesdal (Krf) og Kjartan Alexander Lunde (V) i en pressemelding. 

Blant de 147 som får tilskudd i Karmøy kommune er 38 idrettsklubber, 29 organisasjoner innen kultur og kunst, 24 sosiale foreninger, 17 tros- og livssynsorganisasjoner og syv barne- og ungdomsorganisasjoner.

– Løftet om kompensasjon som lå i Frivillighetsmeldingen er nå innfridd. Frivillige organisasjoner får nå forutsigbare rammer. Frivillighet er bærende i norsk kulturliv. Halvparten av befolkningen i Norge engasjerer seg i ulike former for frivillig arbeid, og det gjør at Norge har et levende kulturliv, sier Ole Ueland, gruppeleder for Rogaland Høyre.

De frivillige organisasjonene og lagene får utbetalt kompensasjonen i desember.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.