Pengene fra koronakriselånet ble satset på Oslo Børs samme dag som de ble utbetalt. Da opprettet politiet sak. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fikk 400.000 i koronakriselån: Satset alt på børsen samme dag

Skrevet av NTB
20.08.2020 09:28

Samme dag som selskapet fikk utbetalt et koronakriselån, satset eieren hele lånet på børsen. Da opprettet politiet sak og siktet eieren for grovt bedrageri.

Det bekrefter politiadvokat for A-krim i Oslo, Anders Meeg-Bentzen til E24. Personen som er siktet eier et bilpleieselskap på Østlandet, og søkte om kriselån fra staten for å dekke et akutt kontantbehov i bedriften.

Men pengene gikk i stedet til aksjehandel på Oslo Børs. En av grunnene til at politiet prioriterer saken, er at det gikk så kort tid fra lånemidlene var på bok, til aksjekjøpene fant sted: Det skjedde samme dag som pengene ble utbetalt.

– Politiet har i dette tilfellet tatt beslag i aksjene og pengene. For meg virker det som dette var en planlagt handling. Man ser en mulighet og utnytter det som er en svært gunstig låneavtale, uttaler Meeg-Bentzen.

Politiadvokaten sier at det er flere saker under etterforskning for misbruk av kriseordningene som ble innført da koronaen rammet Norge.

 

(©NTB)

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.