Overlege Siri Helene Hauge i Folkehelseinstituttet (FHI). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

FHI: Rundt halvparten av nye koronasmittede har vært utenlands

Skrevet av NTB
29.07.2020 13:24

De siste to ukene har rundt halvparten av de nye koronatilfellene med kjent smittested rapportert smitte etter reise utenlands, opplyser FHI i sin ukesrapport.

De aller fleste av dem som er smittet etter reise utenlands har vært i «røde» land, som er omfattet av karanteneplikt ved innreise til Norge.

– De landene vi har flest registrerte tilfeller fra, er Kosovo, Serbia og Sverige. I samme periode ble 9 personer smittet etter reise til Danmark, Polen eller Tyskland, land som på innreisetidspunktet var unntatt karantene, altså såkalte «grønne land», overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet (FHI) i en pressemelding.

Hun er klar på at det fortsatt er snakk om lave smittetall, tross at det har vært en liten økning i smitten. Folkehelseinstituttet venter sporadisk økning i smittetallene i forbindelse med lokale utbrudd og klynger.

– Det er viktig at den gradvise gjenåpningen av ulike funksjoner i samfunnet følges opp lokalt gjennom sporing av nærkontakter, isolering av dem som er syke, høy testkapasitet og gjennomføring av karantene etter gjeldende råd. Her er det viktig at kommunene følger opp, fortsetter Siri Hauge.

Kun 25 norske kommuner meldte om smitte i uke 30. 94 personer ble meldt smittet, som er en økning fra 53 meldte smittede i uke 29.


(©NTB)

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.