Haugesund sykehus. Illustrasjonsfoto.

Fem innlagt - en får intensivbehandling

Skrevet av Kent Olsen
23.03.2020 12:29

Helse Fonna med nye tall mandag.

HELSE: Ved Haugesund sykehus er det nå fem innlagte pasienter med korona, der en pasient mottar intensivbehandling. Det skriver Helse Fonna i en pressemelding mandag.

– Utviklingen er dessverre som forventet, sier administrerende direktør, Olav Klausen, i Helse Fonna.

I tillegg er det én pasient ved Odda sykehus, og ingen ved Stord sykehus.

Klausen regner med flere innleggelser ved alle sykehusene fremover.

– Det er dette vi har rigget oss ofr. Nå ser vi at tiltakene våre har vært nødvendige, sier han, og forteller videre at de har opprettet kohortavdelinger ved alle sykehus der de samler pasienter med koronavirus.

Tiltaket har gått ut over andre pasienter.

– For å få dette til har vi lagt om drifta ved mange andre avdelinger. Vi har flyttet både utstyr og personell og bygd midlertidige vegger og innganger. Ikke minst har vi måttet utsette mye planlagt behandling, som dessverre går ut over andre pasienter som nå må vente, sier han.

Klausen forteller at de ser et stort aldersspenn på pasientene som er innlagte, og at flere pasienter er under 60 år.

– Av de som er hardt rammet, er de fleste eldre personer som fra før har en kronisk sykdom, sier han, og håper at det bidrar til en forståelse for de tiltakene som er innført enn uro.

– Det beste du og jeg kan gjøre er å leve så normalt som vi kan, innenfor de reglene både regjering og kommune lager for oss. Følg Folkehelseinstituttet sine råd om å holde deg hjemme når du kan, hold avstand til andre og husk god håndhygiene, avslutter han.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.