Hyggelig prat med Kjersti Jacobsen som er bosatt på Åkra. Foto: Privat

Feiret jubileum: – Skal være en arena for samtale og debatt

For fem år siden startet Karmøy folkebibliotek opp med fast besøk av ordføreren en times tid en gang i måneden.

KOPERVIK: Ordfører Jarle Nilsen stilte velvillig opp for å møte innbyggerne over en uformell kaffekopp, og det ble startet sirkulering over alle de fire bibliotekavdelingene i kommunen - både i Skudeneshavn, Åkrehamn og på Norheim i tillegg til hovedbiblioteket i Kopervik. Det man tenkte skulle vare et års tid har plutselig blitt til fem år, og det med samme ordfører i stolen.

– Biblioteket skal være en arena for samtale og debatt etter biblioteklovens formålsparagraf som kom i 2014, og demokrati og folkeopplysning står sterkt i fokus. Ved å dra ordføreren inn i biblioteket senkes terskelen for å møte samfunnets autoriteter, og kommunikasjonen kan forenkles, sier Biblioteksjef Hanne Mulelid. 

Hun opplyser om at Jarle Nilsen har tatt seg tid til å møte innbyggerne i alle aldersgrupper og samfunnslag.

Noen har forberedt seg godt og avtaler gjerne tid til videre samtale på ordførerne kontor senere, og andre har tatt praten på sparket og snakket om løst og fast. Ordføreren har gjerne også avtalt tid til hjemmebesøk hos de av innbyggerne som ikke kan komme seg til hans kontor, forteller Hanne Mulelid. 

Biblioteksjef Hanne Mulelid overrekker blomster til ordføreren. Elisabeth Thomassen og  Gunn Hilde Hermansen var også tilstede. Foto: Privat 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.