1. klasse.

Feiret hundreåringen på Vea

Skrevet av Kent Olsen
11.04.2019 19:12 - OPPDATERT 11.04.2019 21:12

VEA: Rundt 1.000 fylte opp salen i Storhall Karmøy torsdag kveld da hundreåringen Veavågen skole skulle gjøres stas på.

Hvert trinn hadde hvert sitt nummer som de viste frem, og tidligere elever og ansatte fortalte sine historier fra da de gikk på skolen.

For rektor Lena Simonsen var det en stor dag, og hun kjenner seg stolt over å være rektor over hundreåringen.

– Jeg synes det er helt supert når hundreåringen er så flott som den er. Her er det strålende kjekke elever, og et godt lærerteam som jobber godt sammen, og som har stått på nå spesielt med denne markeringen, sier Simonsen.

Går alt etter planen, vil bygda ha en ny skole stående klar til innflytting om seks år.

– Ja, det er klart det er målet. Nå har jo politikerne lovet oss det, så nå venter vi på den nye skolen, men til den er på plass så må vi ta vare på det vi har og bruke det på best mulig måte. Det får vi til, smiler hun.

Rektor Lena Simonsen fikk gave fra skolesjefen i Karmøy kommune.

Begynte i 1950

Karin Hovden Bauge var første tidligere elev på talerlisten, og fortalte om da hun hadde sin første skoledag i 1950.

– Det var voldsomt stas. Vi var kry og stolte. Jeg tror det er det som henger igjen, for vi hadde gledet oss voldsomt til å begynne. Hele sommerferien hadde vi gått og ventet. Jeg hadde en rød koffert, og den hadde jeg pakket opp og ned flere ganger for å gjøre den klar, forteller hun.

Hovden Bauge har flere gode minner fra tiden sin på skolen, og forteller at det er rørende å se den i dag.

– Det er utrolig å tenke på den utviklingen som har vært de siste årene fra det bare var tre lærerinder og fire lærere på skolen til vi hørte om det store kollegiet som er i dag. Bygda har vokst så voldsomt fra 1950 da jeg begynte på skolen, sier hun videre.

I de tidene skreiv elevene med blekk og penn. I dag brukes det blant annet iPad til læring.

– Jeg tror at ungdommen i dag hadde hatt like vanskelig med å skrive med blekk og penn som jeg hadde da jeg skulle begynne med iPad, ler Hovden Bauge.

Karin Hovden Bauge fortalte om sin tid på skolen.

Stas

Før showet startet holdt ordfører Jarle Nilsen tale for folkehavet i Storhall Karmøy, og fortalte at det var stas å få lov å være med på å feiret jubileet.

– Jeg synes at visjonen til denne skolen er så fin. Jeg synes at de ordene på en god måte oppsummerer det som skolen skal stå for, og det er som følger: «foreldre, ansatte og elever på skolen er et team som sammen skal jobbe for å nå mål om høyt læringsutbytte og et trygt og godt læringsmiljø», sa Nilsen, og la til:

– Jeg synes at skolen hver eneste dag står frem og viser nettopp at denne visjon er et mål som de innfrir hver eneste dag.

Ordfører Jarle Nilsen.

Avslutningsnummeret.

Korpset spilte.

Les mer om:

Karmoynytt