Kopervik kirkekor under konserten.

Feiret 25 år med jubileumskonsert

Skrevet av Kent Olsen
16.06.2019 21:01

Kopervik kirkekor fyller 25 år i år, og det ble markert med gratiskonsert i Kopervik kirke søndag kveld.

KOPERVIK: For 25 år siden ønsket menighetsrådet i Kopervik kirke et kirkekor for voksne. Det ble noe av det første den da nyansatte kantoren Øystein Bredal begynte å jobbe med.

Nå, 25 år senere, er han fortsatt dirigent i koret, og ønsket publikum velkomne på jubileumskonserten.

– Det er jo først og fremst gøy og en anledning til å gjøre noe litt mer av den sommerkonserten som vi tradisjonelt har på denne tiden. Det sier jo seg selv at det har blitt noen av dem etter hvert, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle dirigere på 25-årsjbubileumskonserten da jeg stiftet koret for 25 år siden, sier Bredal til Karmøynytt før konserten starter.

Han forteller at han ikke hadde trodd han skulle være så lenge i stillingen, men legger til at han synes det er gøy å holde på med. 

– Det er veldig kjekke folk å jobbe med først og fremst. Det har ikke alltid vært like gode arbeidsforhold med den kirkebrannen og midlertidige lokaler og sånt underveis. Men nå som vi har fått dette nye bygget her og denne akustikken som er fantastisk for denne typen konsert, så er det blitt et privilegium å være kirkemusiker her i Kopervik, sier Bredal. 

Han mener å ha et kirkekor er et flott instrument og ikke minst en viktig ting for en menighet å ha til bruk på gudstjenester og konserter.

– Det er menighetsarbeid det også, og det er en veldig kjekk ting å gjøre for en organist som ellers ofte blir sittende alene på orgelkrakken. En får plutselig masse folk å jobbe sammen med på ukentlig basis, forteller han. 

Trenger flere sangere

Flere i koret har vært med siden starten for 25 år siden. Det som derimot er et ømt punkt, er rekruttering av nye medlemmer.

– Der har vi absolutt nye korsangere på ønskelisten. Hvis koret skal bestå i 25 år til så sier det seg selv at vi må ha inn nytt blod, og det er plass til flere også. Dessverre så har vi ikke fått så veldig mange de siste årene. Det har kommet et lite tilsig av enkeltpersoner nå og da, og enkelte har sluttet av flere grunner, så antallet har ligget nokså stabilt, sier han, og legger ikke skjul på at han kunne tenke seg et kor på mellom 25-30 sangere.

– Det er nesten en dobling. Det hadde vært en drøm. Vi får håpe at vi kan få lokke med oss noen flere som vil synes at det er kjekt å være med, avslutter han.Øystein Borch Bredal har vært dirigent for koret siden oppstarten for 25 år siden.