Koret Good News opptrådte under etterfesten søndag.

Feiret 125-årsjubileum tre dager til ende

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
27.10.2019 16:38 - OPPDATERT 28.10.2019 13:02

Med innflytningsfest på loftet på fredag, jubileumsfest på lørdag og jubileumsgudstjeneste samt etterfest på søndag har det vært full rulle for Torvastad KFUK-KFUM denne helgen.

TORVASTAD: For Torvastad KFUK KFUM har denne helgen vært en stor fest, de har nemlig feiret 125 år. 

– Det har vært stappfullt for å si det slik. Så vi er veldig fornøyde, forteller Håkon Areklett og Trygve Utvik til Karmøynytt. 

På ungdomshuset har det vært full kjør denne helgen og mye arbeid er blitt lagt ned for å markere jubileet. Søndag var det duket for siste del av markeringen hvor små og store var invitert på festgudstjeneste og etterfest med pizza, pølser og kaker. Da var det få stoler i ungdomshuset som sto tomme. 

– Det er jo helt fantastisk. Det er den beste betalingen en kan få, smiler Areklett om det gode oppmøtet. 

(Saken fortsetter under bildet.) 


Det var få seter som sto tomme under søndagens markering på ungdomshuset. 
Har blitt en samlingsplass 
Gjennom 125 år har foreningen drevet med barne- og ungdomsarbeid i bygda. Denne helgen har de mimret, feiret og hygget seg på ungdomshuset, som har blitt en viktig samlingsplass i løpet av årene. 

– Dette med å være en samlingsplass, det er det vi ønsker.  At folk skal trives her og føle seg velkommen og inkludert. Dette skal være et godt sted å være, fortsetter Areklett. 

Når ungdomslaget hadde sin storhetstid var medlemstallet opp i mot 1000 medlemmer. Utvik og Areklett forteller at det har skjedd mye forskjellig opp gjennom tidene. 

– Det har skjedd jysla mye, og det har vært en enorm kreativitet blant ungdommene. Alt dette bildematerialet vi har, og disse såkalte musikkrevyene vi hadde. Det var jo svære greier med store oppsetninger som samlet opp i mot 1000 mennesker, forteller Håkon. 

(Saken fortsetter under bildet.) 


F.v. Trygve Utvik og Håkon Areklett. 

Ungt ansvar, voksent nærvær
I dag driver foreningen blant annet flere kor, en egen idrettsgruppe og speidergruppen. Håpet er å få ungdommene ut og bort fra mobilskjermen. Rett og slett tilby de en sosial og trygg plass å være, hvor de selv får være med å bestemme. 

– Det er et ordtak vi bruker i denne organisasjonen og det er «ungt ansvar, voksent nærvær». Det er de unge som skal få tenke, utfordre seg selv og finne på ting. Så skal vi voksne hjelpe til når de har behov og ønsker det, forklarer Håkon. 

(Saken fortsetter under bildet.) 


Barnekoret Korus underholdt med sang på festen. 
Som en del av etterfesten i dag kunne foreningen stolt presentere sin nye ansatt, Sindre Storesund. Han er kun 18 år, men skal jobbe med ungdommene - i tråd med foreningens ordtak. 

– For første gang på lenge så er det en ungdom som skal jobbe blant ungdom. En 18-åring som skal jobbe i en deltidsstilling, sier Areklett fornøyd. 

– Han skal jobbe med og blant ungdommene, med kor- og klubbvirksomhet, tilføyer Utvik. 

Som en del av den tankegangen har ungdommene også den siste tiden pusset opp og formet loftet på ungdomshuset slik de selv ønsker. 

– Ungdommene har selv vært med sette ønskene og premissene for dette rommet, og det i seg selv er jo et tegn på at nye ting skjer. Det synes jeg er ganske så fantastisk, avslutter Areklett.