John Henry Simonsen er «fast legen».

«Fast legen» Dennis er tilbake

Skrevet av Kent Olsen
25.11.2019 09:09 - OPPDATERT 25.11.2019 13:19

Under årets «Stjernedryss i Adventstid» hos Familiekirken Saron blir det et gjensyn med fjorårets snakkis.

ÅKRA: Allerede førstkommende søndag er det duket for den første av tre «Stjernedryss i Adventstid» hos Saron på Åkra.

Innslaget som ble fjorårets snakkis, «fast legen» Dennis, skal igjen spre både humor og glede.

– Figuren ble laget til sommerrevyen på Fiskeridagene for noen år siden, før den ble lagt på hylla. Det var i forbindelse med Stjernedryss at vi skulle finne på noen morsomt, så det ble noen episoder i fjor. Det slo godt an. Det er mange som har sendt meldinger og mailer at de forlanger en ny sesong. Da ble det en sesong til, men så blir dette den siste, forteller John Henry Simonsen som er «fast legen».

Det er mange som har lurt på hvem karakteren hermer etter.

– Det er en australier som jeg jobbet med i Nordsjøen for 20 år siden, men det er mange amerikanere og engelskmenn som også snakker sånn når de flytter til Norge. Det er kanskje det som slår litt an, spør han.

Tre samlinger

Leder hos Familiekirken Saron på Åkra, Arvid Alsaker, forteller at hele gjengen jobber på dugnad for Godhetssentralen på Åkra.

– Hensikten er å samle inn penger til Godhetssentralen som deler ut matpakker til folk i Åkra-området, forteller han, og fortsetter:

– Vi har en visjon som heter at vi er nær Gud, nær mennesket og nær Åkra. Den siste delen av visjonen er det som dette handler om for oss; å utgjøre en forskjell for noen.

 Vises på Karmøynytt

Karmøynytt har igjen fått lov til å sende «Stjernedryss i Adventstid» direkte. I tillegg kan leserne også se «fast legen» på Karmøynytt sine nettsider.

– Det var ikke så vanskelig å få folk til å stille opp i år. Vi har Knut Netland, folk fra Slogmåkane, folk som brenner for ny skole på Åkra. Vi har alt mulig, røper Alsaker om hvem som stiller opp under «fast legen»-innslaget.

For Saron er dette 11. året en samler inn penger til Godhetssentralen gjennom Stjernedryss.

– Det blir som vi har hatt det før med aktuelle gjester, gjestesolister og Åkra Soul Children, legger han til, og avslører at Olaug Bollestad også kommer.

Mye latter på settet.