Foto: Terje Emil Johannessen

Får ikke brøyte kunstgressbanene

Skrevet av Jarl Vidar Meling
16.01.2017 15:43 - OPPDATERT 16.01.2017 16:43

HAUGESUND: Det ble klart etter at Haugesund kommune hadde møte med fotballklubben fredag i forrige uke.

– Vi ønsker å bevare verdien som ligger i kunstgressbanene. Slitasjen er stor og ved feil brøyting risikerer vi å ødelegge banene, sier idrettssjef i Haugesund kommune, Kjetil Lande.

For å brøyte kunstgressbaner kreves det spesialutstyr som Haugesund kommune ikke har. Lande peker på at kommunen heller ikke ser seg råd til å anskaffe dette utstyret. Dermed vil alle kunstgressbanene som eies av kommunen ikke bli brøytet ved snøfall.

– Totalkostnaden vil ligge på rundt 120 000 kroner, og vi ser ikke behovet for dette. Hadde vi bodd i en snørik kommune ville vi nok tenkt annerledes, men slik det er i dag velger vi å ikke bruke penger på dette, sier Lande.

Tidligere har byens kunstgressbaner blitt brøytet i klubbenes regi. Når kommunen nå strammer inn vil det bli slutt på dette. En av klubbene som har har tatt arbeidet med brøytingen er Haugar.

– Slik været er nå er ikke dette et stort problem for oss. Det er først hvis det blir mer snø og den ligger lenge at dette skaper utfordringer. Samtidig har jeg forståelse for at kommunen ønsker å stramme inn, sier administrativ leder i Haugar, Terje Hestvik.

Ved mindre snømengder vil kommunen likevel klare å fjerne snøen ved å kjøre over med spesiallagede børster. Håkon Melkevik i Djerv 1919 har ingen problemer med å forstå at kommune ikke vil brøyte banene.

– Jeg føler det har vært et lite frislipp tidligere, og at kommunen nå ønsker å stramme inn synes jeg er flott. Alle klubbene ønsker best mulig treningsforhold, og vi ønsker ikke å ødelegge banene. Vi har generelt lite snø her, og snø på banen vil ikke skape problemer for oss på kort sikt. Det er først hvis snøen blir liggende lenge at dette blir problematisk, sier Melkevik.

Brøyteforbudet gjelder alle baner i kommunal eie. Djerv 1919 eier sin egen bane i idrettsparken. Melkevik opplyser at de heller ikke ønsker brøyting av denne.

– Vi har ikke diskutert hvordan vi skal forholde oss til dette hvis snøen skulle blitt liggende over lang tid.