Gunnar Johan Løvvik ble hyllet med sin helt egen Aamot-statuett. Foto: Leander Håvik

Får ærespris

HAUGESUND: Film & Kinos ærespris, Aamot-statuetten, er i år tildelt lyddesigner Gisle Tveito og mangeårig festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik. Onsdag ble de hedret med hver sin Aamot-statuett, det melder Film & Kino i en pressemelding.

Fremragende innsats "I begrunnelsen for tildelingen av Aamot-statuetten til Gisle Tveito heter det blant annet at han har stor kunstnerisk integritet. Integriteten, musikaliteten og lekenheten har prisvinneren brukt til å lage musikk ut av brannapparater og eksistensiell uhygge ut av elektriske tannbørster. Dette til å hjelpe oss å erfare hvordan verden oppleves når alt er svart, og hvordan det kan høres ut når et troll tramper noen få centimeter ved siden av deg. Han har bidratt i filmer som både er Golden Globe-nominert og som har deltatt i konkurranseprogrammet i Berlin og Cannes.Gunnar Johan Løvvik har i en årrekke vært en forkjemper for filmen på et internasjonalt plan. Hans største fortjeneste ligger selvfølgelig i Haugesund. Han har vært drivkraften bak Den norske filmfestivalen siden den førte gang ble arrangert i Haugesund. Han er også Amanda-prisens fødselshjelper, og mangeårig leder av Amanda-komiteen."

"Gunnar Johan Løvvik mottar statuetten for i en årrekke å ha stått som en entusiastisk og svært engasjert forkjemper for den norske-, skandinaviske-, europeiske- og den den internasjonale filmen. Aller mest og aller helst i Haugesund. Han har vært drivkraften bak Den norske filmfestivalen siden den første gang ble arrangert i Haugesund. Han er også Amanda-prisens fødselshjelper, og mangeårig leder av Amanda-komiteen." Lyder det i pressemeldingen.

Viktige prisvinnere
- Vi i Film & Kino synes komiteen har gjort et veldig spennende valg av prisvinnere i år. De løfter frem to svært forskjellige, men ikke minst viktige personer for filmen. Tveito som lyddesigner gjør en svært viktig jobb bak lerretet, dette er noe vi som publikum ikke tenker like mye over og det er derfor utrolig hyggelig å kunne gi prisen til en så viktig ressurs. Løvvik på sin side er en veldig fortjent prisvinner, uten tvil! Han har gjort en veldig viktig jobb for filmen her i Norge, sier kommunikasjonssjef i Film & Kino Birgitte Langballe.

Les mer om:

Kultur