Atle Budal selger nå butikken Budal Radio etter at den ble lagt ned i april. Arkivfoto.

Etter 65 år med Budal Radio er det slutt

Skrevet av Kent Olsen
10.04.2019 14:58 - OPPDATERT 17.04.2019 09:55

KOPERVIK: Karmøynytt skrev 4. februar om brødrene Budal som skal pensjonere seg og hadde et håp om at noen ville komme for å overta butikken.

Men til tross for flere interesserte har en ikke kommet til enighet om overtakelse av Budal Radio. Onsdag ettermiddag annonserte Budal Radio på Facebook at butikken legges ned.

– Det er jo en blandet følelse. Det er jo litt trist å ta den beslutningen, men det er en naturlig følge av alderen. Vi ha passert pensjonsalderen for en tid tilbake, og nå begynner resten av livet. Det vil vi ta tak i for vår del, sier Atle Budal til Karmøynytt.

Opphørssalget begynner torsdag 11. april, og allerede begynner både lageret og butikklokalet å tømmes.

Selv om de nå legger ned håper de at det kommer nye folk på banen.

– Vi har enda et håp om at noen av de som har vist interesse kan mobiliserer seg og komme for å drive en butikk, men per i dag har vi ingen avtale om det, forteller Budal videre.

– Det har vært en del som har vist interesse, men det skal litt til av guts og kapital for å overta en sånn butikk. Det er klart at det kan være et hinder for folk, fortsetter han, og forteller videre at det er ingen kjeder som har tatt kontakt.

En institusjon

Budal Radio har eksistert i 65 år, og er på mange måter blitt en institusjon i Kopervik, og er en av de siste frittstående butikkene.

– Det er ikke mange frittstående butikker igjen i hele Norge. Vi har jo overlevd 25 andre frittstående butikker den tiden jeg ha vært her, men det har skjedd en forandring i bransjen. Det er blitt veldig kjededominert, men slik er det, forteller han.

Budal Radio har fire årsverk. Tre går av med pensjon.

Les mer om:

Naeringsliv Karmoynytt