Ett nytt positivt tilfelle

Skrevet av Kent Olsen
18.02.2021 21:19 - OPPDATERT 18.02.2021 21:34

Totalt 150 personer ble i dag testet for korona.

KORONA: 50 av de personene var i relasjon til koronatilfellet som ble avdekket ved Mykje skole onsdag.

Alle prøveresultatene for både elevene og lærerne ved Mykje skole er negative, melder Karmøy kommune torsdag kveld i 21-tiden.

- Det er imidlertid avdekket et nytt positivt prøvesvar fra samme husstand som det avdekkende tilfellet i går, onsdag 17.02.2021, skriver kommunen.

På bakgrunn av svarene er elever og lærere ute av karantene, men 7. klasse skal likevel ha hjemmeundervisning fredag.

Setter seg ned i morgen

Kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse forteller at en nå kan senke skuldrene litt, men at en likevel vil undersøke hvor smitten kommer fra.

– Vi har ingen spor på smittevei, så i morgen vil vi sette oss ned og se på nytt og se om vi skal teste bredere. Nå har vi i hvert fall avklart i forhold til den som ble påvist i går om den hadde smittet videre i skolen. Det er en veldig god nyhet at en ikke fant smitte i skolen, sier hun.

Bakgrunnen for at de berørte nå er utav karantene er at eleven som først fikk påvist korona ikke har vært på skolen siden forrige torsdag.

– Det betyr at alle som ble testet i dag er på dag syv etter siste kontakt. Karantenetiden er 10 dager i utgangspunktet. Er du negativ på dag syv så kan du gå ut av karantene. Det betyr at alle som testet seg i dag er ute av karantene, forklarer Haga Nesse, som fortsetter:

– Det gjør oss ekstra lettet at det ikke var mer smitte i dag nå. Da kunne det hatt tid til å spre seg, men det er avklart nå.

[annonse]
– En puster lettet ut?

– Det hadde jo blitt krevende hvis det var et utbrudd i relasjon til skolen, men utbrudd andre steder i landet og positive tilfeller her lokalt viser at det er lite smitte mellom elever i skole, men det er klart at det ville vært krevende. Vi puster lettet ut for det, avslutter hun.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.