Paneldebatt ledet av Lotte Størksen i samtale med Vibeke Vikse Johnsen, Kirsten V. Storesund, Margaret Hystad og Dora Thorhallsdottir.

Et viktig tema med en god dose humor

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
08.03.2019 22:21 - OPPDATERT 08.03.2019 23:21

Latteren satt løst i salen da Dora Thorhallsdottir med en humoristisk vri satte en viktig problemstilling på dagsordenen.
Med en god dose humor satte Dora Thorhallsdottir fokus på et viktig tema.

Sammen med flere lokale kvinner satte hun fokus på likestilling og det å tørre å kreve den plassen en ønsker. 

- Jeg er veldig opptatt av kvinner og dette med å bygge opp selvfølelsen til kvinner, det ligger hjertet mitt nært. Jeg er veldig glad for å bli spurt om å gjøre dette på kvinnedagen, da blir foredraget ekstra viktig på et vis, forteller Dora engasjert. 

Gjennom foredraget «Ta plass» håper hun kvinnene i salen ble inspirert til å tørre å ta mer plass i det mannsdominerte samfunnet vi lever i. 

- Vi er underrepresentert i alle statistikker når det gjelder de store valgene. Slik som ved kommunestyret her i Karmøy kommune, sier hun og fortsetter: - Det er så mange arenaer hvor vi kvinner ikke tar plass, selv om vi har både utdanningen og muligheten til det. Nå er vi i et skifte hvor det blir flere kvinner som tar plass, men vi venter fremdeles på det store spranget. 

Ønsker økt deltakelse Et av hovedmålene for årets markering var å sette søkelyset på den dårlige oppslutningen av kvinner i politikken i Karmøy kommune. 

- Dette er jo et av tiltakene Karmøy kommune tar for økt deltakelse for kvinner i politikken, forteller fungerende formannssekretær i Karmøy kommune Lene Yvonne Kvilhaug. 

Sammen med kulturkonsulent Anine Kongshavn er hun den som står bak årets markering av kvinnedagen. Hun håper kvelden kan bidra til at flere blir inspirert til å bli med i samfunnsdebatten. 

- Det er viktig å vise bredde i politikken. Både når det kommer til kjønnsbalanse, geografisk og alder. Jeg håper jo virkelig at det blir en større kvinneandel etter valget i år. Det er viktig at vi kvinner støtter oppom hverandre, og at vi tror og anser oss selv som kompetente nok, fortsetter Kvilhaug. 

Må tørre å ta plass Under kveldens markering av kvinnedagen sto flere tøffe kvinner på scenen. Det var blant annet duket for sofapanel ledet av Lotte Størksen i samtale med Dora Thorhallsdottir, Vibeke Vikse Johnsen, Kirsten V. Storesund og Margaret Hystad. 

Innimellom alvoret ble det også musikalske innslag fra Kor e Mor, som hadde valgt et repertoar til ære for kvinnedagen.

Etter en vellykket markering er det en ting Dora håper alle i salen tar med seg: 

- Jeg håper de går rakrygget ut og tenker at de drømmene jeg har vil jeg realisere. Kvinner, come on liksom! Ta av den kappen som holder oss usynlige og vis fargene dine! Mange er redde for å ta plass, men det er det jeg vil kvinner skal gjøre mer av. Det synes jeg at de fortjener.

Les alt om:

Karmoynytt