Er dette Karmøys sprekeste barnehage?

Skrevet av Øystein Merkesvik
23.12.2018 11:25 - OPPDATERT 23.12.2018 12:25

BYGNES: Det er tidlig formiddag og 18 barn fra 3-års alderen og oppover er i full gang med å løfte på bildekk, forsere hinder og klatrevegg.

Ved et hinder som er merket med «The Beast» sitter Sigrid Mannes og tilbyr en hjelpende hånd til kjeledress-kledde unger som løfter seg over kanten.

– Vi ser at ungene har hatt stor utvikling siden vi startet her i august. Nå har vi vært her noen ganger og ser at de våger mer og mer, sier Mannes.

Sigrid Mannes gir en hjelpende hånd over hinderet.

Bevegelse

Hver onsdag tar hun og kollegaene i Espira Østrem en gruppe på 18 barn med seg i treningsparken til F&B på Bygnes. initiativet kom fra styrer, Cathrine Munthe Strømmen som selv er en ivrig bruker av treningssenteret. 

– Et av satsingsområdene til barnehagen er bevegelse. Jeg trente her selv og tenkte at jeg ville ha flere med meg, sier hun .

Responsen lot ikke vente på seg. Etter å ha tatt personalet med seg i løypene under en planleggingsdag begynte snøballen å rulle.

– Dette resulterte i at 19 av de ansatte meldte seg inn og trener her jevnlig. Hver søndag møtes vi som har performance-medlemskap og trener sammen på kveldstid. Dette gjør noe med stemningen og fokus på jobb, sier styreren.

På søndagskveldene møtes personalet for å trene innendørs. Foto: Privat

Krevende jobb

Hun forteller at treningen er særlig viktig for ansatte i barnehagen som har en fysisk krevende jobb. Allerede har de merket stor gevinst.

– Vi har et korttids-sykefravær på 1.05 prosent så langt i 2018. Det er ikke mange egenmeldinger det er snakk om. Jeg tenker at om personalet fortsetter med trening så legger vi et godt grunnlag  for aktive voksne sammen med barna og et videre lavt sykefravær, sier hun.

Sigrid Mannes forteller at mange av de ansatte er bitt av treningsbasillen og at de pusher hverandre i hverdagen.

– Ja, det er mange som går å trener sammen og avtaler i arbeidstiden at de skal trene etter jobb, sier hun.

Sturer i Espira Østrem, Cathrine Munthe Strømmen er godt fornøyd med satsingen.

Forebygging

Mannes merker at treningen er en god investering i helsen.

– Vi har en fysisk krevende jobb med mye bevegelser opp og ned. Det er viktig å passe på rygg og skuldre, så dette er god forebygging, sier hun.

Cathrine Munthe Strømmen forteller at responsen på opplegget har vært god hos foreldrene til barna og at de kommer til å videreføre treningskonseptet fremover.  – Dersom vi legger et godt grunnlag nå når de er små, så kan dette være noe de tar med seg helt frem til de er i voksen alder, mener hun.

Og på spørsmål om Espira Østrem er den sprekeste barnehagen i kommunen,er ikke styreren i tvil.

– Vi har Karmøys sprekeste barn og ansatte, fastslår hun.

Ingen ting å si på innsatsen når selv de største hinder skal forseres.

 

 

 

 

Les mer om:

Karmoynytt