En mimrekveld av de sjeldne ombord på M/S Sandnes


KOPERVIK: Kopervik har mildt sagt ikke vært ubesøkt i helgen som var. Mens såkalte metalheads koste seg på Karmøygeddon, trakk M/S Sandnes med arrangementet Backbeat et publikum med litt høyere gjennomsnittsalder. Topp stemning og fulle lokaler var det begge steder.

I år var det karmøybandet The Rebells som sørget for at folk kom seg opp på dansegolvet på M/S Sandnes. The Rebells startet opp i 1963, og har holdt det gående siden.

Mimrekveld

Leif Arne Storm, Kari Dahl og Benthe Kristiansen var bare få av de som var ombord på båten for å kose seg.

– Det blir som en møteplass her. Hvert år møter vi folk vi kanskje ikke har sett på en god stund, sier Benthe Kristiansen.

De har alle deltatt på arrangementet hvert år siden oppstart.

– Det som er så kjekt med dette er at det startet klokken syv, så begynner musikken klokken ni. Da har du god anledning til å snakke med mange kjente. Et utrolig fint årlig arrangement, sier Storm.

Musikken som spilles er det heller ingenting å si på.

– Dette er jo slik musikk de spilte på dansen på Åkra og folkets hus. Skikkelig koselig mimremusikk, nikker Kristiansen og Dahl enig.

Levende musikk

Backbeat-festivalen ble først arrangert i 2005, og har blitt arrangert hvert år siden. M/S Sandnes fungerer også som hotellbåt under Karmøygeddon.

I likhet med Karmøygeddon er det også ekte, levende musikk ombord på M/S Sandnes.

– Karmøygeddon er faktisk litt av grunnen for at vi havnet her på M/S Sandnes. Siden det fungerer som et hotellbåt synes vi ombord at det var litt kjedelig på lørdagskvelden da alle dro på festivalen. Da vi fikk forespørsel om å holde det her var vi ikke i tvil, sier Kjell Olav Leirvåg, som har vært med å arrangere festivalen siden oppstart.

Han forteller at det er det tredje året de har valgt å holde arrangementet på båten.

– Det slo skikkelig an, da det er mange som synes det er gøy å være på en gammel båt og høre på gammel musikk. Folk er i veldig god stemning, og med en gang de hører musikken er de i gang. Stemning er aldri et problem her på Backbeat. Det er ikke hver dag man får oppleve levende musikk av gamle låter lenger, sier Leirvåg.

Positive tilbakemeldinger

Ikke bare er arrangementet en gjenganger, men også de besøkende kommer igjen år etter år.

– Det har skrumpet litt inn, i forhold til de 800 personen som kom til å begynne med. Nå har vi fått en kjerne på et par hundre, som er ivrige backbeatere, og som virkelig setter pris på det vi driver med. Det er helt topp. Folk elsker det, sier Leirvåg.

Backbeat er et styre med fem stykker, og med arrangementskomiteen er de en gjeng på 13 som står bak det hele.

– Det er fantastisk kjekt å holde på med dette. Vi gjør det av pur glede, og kommer til å fortsette så lenge vi er oppegående, sier Leirvåg med et smil.

 

Se bildeserie over. 

Les mer om:

Karmoynytt