Avtroppende kulturhusleder Per Steinar Lie og Aslak Rossehaug.

En æra nærmer seg slutten på Torvastad

– Det er jo en litt merkelig følelse, men jeg synes det er naturlig at jeg har booket Aslak som den siste, sier avtroppende kulturhusleder Per Steinar Lie.


KULTUR: Torsdag forrige uke spilte Aslak Rossehaug, muligens bedre kjent som Rossman, på Torvastad Session. Det var også kulturhusleder Per Steinar Lie sin siste Session som arrangør. Lie slutter som kjent i jobben for å bli leder for bydels- og aktivitetshusene i Haugesund.

LES OGSÅ: 28 vil bli kulturhusleder

Derfor var det et naturlig valg å avslutte med konsert med en av de som har vært med siden Lie begynte i jobben.

– Første gang jeg traff Aslak var da jeg hørte musikk inne på bandrommet. Da jeg kikket inn så stod det en del 12-åringer med avklipte t-skjorter og spilte System of a Down eller noe. Da tenkte jeg at der har jeg funnet gjengen som jeg kan bygget et miljø ut fra, forteller Lie.

Bandet het Booster in a Desert, og med Aslak som frontfigur begynte de å spille konserter på kulturhuset minst en gang i måneden.

– De var gira på å spille, og det kom flere folk rundt dem, så den gjengen har vært supersentral i min jobb og miljøet her på Torvastad. Det var et lykketreff. Jeg fikk servert noe jeg kunne lage noe rundt. Andre må lage et opplegg først og se om det kommer folk, forteller Lie.

Måtte lære ungdom å gå på konsert

– De første årene så måtte en lære ungdommene å gå på konsert. Det var ikke naturlig for ungdom på den tiden, følte i hvert fall jeg. Så gikk det et år eller to så begynte folk å komme fordi det var konsert. Det tok litt tid å sette det i gang, forteller Lie.

Rossehaug forteller at han har mange gode minner fra kulturhuset.

– Det var alltid konserter og folk her. Det var alltid en liten gjeng som kom og hørte. Bare det å øve fast og få en klapp på skulderen ganske tidlig av Per Steinar, det var ganske fett. Selv om vi ikke visste hva vi holdt på med, sier han.

Rossehaug har gjort alvor av musikken, og spiller fast med bandet Rossman. I 2018 spilte han også Jesus i musikalen Jesus Christ Superstar. Mye skal være takket miljøet på Torvastad.

– Det har jo hatt alt å si. Dette er jo min utdanning. Jeg har jo formelt utdannet meg innen musikk også, men der kjørte jeg jo samme greia som jeg gjorde her. Jeg er fortsatt like idiot når det kommer til noter og slikt, innrømmer han.