Elevene løp for kreftsaken

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
10.09.2019 15:01

376 elever ved Mykje skole løp i dag sin egen Stafett for Livet.

VORMEDAL: Det var full trøkk på Mykje skole i dag da elevene løp sin egen Stafett for livet. Til tross for flere utspill om sting og slitne bein var det nesten utelukkende store smil å finne. 

– Vi har fordelt det på en halvtime på hver klasse. Da kan de gå, jogge eller løpe. Hver gang en elev passerer så får de trykke, det synes de er veldig kjekt, forteller initiativtaker lærer Anne Smistad Flemmen.  

De ansatte ved skolen har deltatt under Stafett for Livet på Torvastad begge årene det har blitt arrangert. Nå ønsket hun og de andre lærerne å gi elevene en sjanse til å delta. 

– Det var trist i fjor at elevene ikke fikk ta del i det, så i år tenkte vi at vi måtte få til noe for elevene. Så dette er en light-versjon, sier Smistad Flemmen. 

Skolen opplevde selv å miste en av sine lærere til kreften i sommer, noe som gjorde markeringen i dag ekstra fin og viktig for elevene og de ansatte. 

– Vi tenkte at det var fint å markere dette for henne, sier Smistad Flemmen og fortsetter: - Det er enkelt å engasjere seg for kreftforeningen, for alle er påvirket av kreft. Selv om ingen i din familie har vært syke så er det kanskje naboen, en venninne eller pappaen til en venninne. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Lærerne sto i løypa og heiet frem elevene. 
– Det er rørende
For Tone Gjelsvik West i Stafett for Livet Karmøy var det stort å se innsatsen barna la ned i dag. 

– Det er rørende, jeg får gåsehud, sier hun og utdyper: - Det er litt spesielt for oss å komme og se det på denne måten, hvor stort det blir utover det vi selv jobber med. Jeg ante ikke at dette skulle bringe med seg så mye bra. 

Hun forteller at det gjør godt å se at fokuset på samhold og det å gjøre noe sammen for andre blir tatt med inn i skolegården. At det også her er fokus på å vise sin støtte til de som er berørt. 

– Det er ikke så lett å vise sin støtte om man ikke er i familien. Det er sikkert knalltøft for en tredjeklassing å sitte og se at medeleven din ikke har det så greit, man vet ikke hva man skal si. De voksne sliter med å finne ord, så hvordan skal en tredjeklassing klare det. Men her kan en få gjøre noe. 

(Saken fortsetter under bildet.)

Samlet inn over 30 000,- 
Til nå har lærerne og elevene samlet inn over 30 000,- til kreftsaken, dette gjennom dagen i dag og når lærerne løp stafetten på Torvastad. Da har de fått hjelp av både sponsorer og donasjoner fra familie og venner

– Vi vil ikke ruinere foreldrene så vi har opprettet en gavekonto til kreftforeningen hvor de kan gå inn på en lenke å gi det de måtte ønske. Noen har sponset ungene sine for hver runde og noen har gitt et fastbeløp, de står helt fritt, forteller Anna. 

Etter den gode innsatsen i løypa fikk barna servert boller og saft. Initiativtakeren legger ikke skjul på at dagen i dag har gitt mersmak og forteller at de har planer om en ny markering neste år. 

– Neste år vil vi prøve å få mer overlapping av klassene, slik at det blir mer heiarop. Vi har sagt allerede at vi må gjøre dette neste år også, smiler hun.