Hoskul Halvorsen og resten av dugnadsgjengen ser fortvilet på hærverket som har blitt gjort.

Dugnadsgjengen utsatt for hærverk

Skrevet av Kent Olsen
16.02.2019 09:58 - OPPDATERT 16.02.2019 10:58

VEA: Torsdag og fredag var 10 mann fra Vea Turlag oppe i turløypene ved Vea for å legge ny grus og fikse stiene til tursesongen for alvor går i gang.

Oppe ved «Nilsaplass» hadde de klargjort til mandag, men da de skulle opp og se var det et trist syn som møtte dem.

– Vi skulle opp dit og se for vi tenkte at vi skulle ta det på mandag, men så har noen vært oppe med en traktor og ødelagt alt, forteller en fortvilet Hoskul Halvorsen.

– Vi er mildt sagt sjokkert. Vi prøver å legge til rette for hele Karmøys befolkning, så kommer vi opp dit og får denne i fleisen. Det er sure greier, fortsetter han.

Nå håper han at folk er observante og gir beskjed hvis det er noen som driver med hærverk, og påpeker at det ikke er lov å kjøre traktor i området.

Fortsetter på mandag

Selv om stien er vandalisert forteller Hoskul at det er en god gjeng som kommer til å møte opp på mandag for å fortsette arbeidet.

– Det er god dugnadsånd. Vi har 350 medlemmer, og mange som stiller på dugnad, forteller han.

Villige til å tilgi

Til tross for hærverket er ikke gjengen langsur, og er villige til å tilgi.

– De kan komme opp her, så kan de få saft hvis det er guttunger og kaffe hvis det er voksne. Vi håper at det er et engangstilfelle, sier han og, legger til:

– De har sikkert hatt det kjekt da. Vi gjorde vel noen spillopper vi også da vi var ungdommer, men vi hadde ikke traktorer. Vi hadde vel bare trillebårer, så det var luksus dette her å kjøre traktor, sier han med en humoristisk tone.

Turlaget ønsker heller ikke å politianmelde saken.

– Det vil vi ikke gjøre. Men de kan komme opp og snakke med oss de som har gjort det, så skal vi tilgi dem. Vi håper at det bare er et engangstilfelle. Hvis de skal leke seg så får de leke seg andre plasser og ikke i turløypene som både Vea og Åkra og Sevland lager til her oppe, avslutter han.

Les mer om:

Karmoynytt