Donerer 50 000 til sjøspeiderne

 

Båtforeningen, som gjennom årevis har donert penger til flerfoldige gode formål i Skudeneshavn og omegn, får inntektene sine fra blant annet å drive gjestehavna i Skudeneshavn og å være en av tre arrangører av Skudefestivalen. De startet i sin tid opp gjestehavna i Skudeneshavn.

– Vi donerer overskuddet vårt til speidergruppa, samt å ruste opp båtopptrekkingen på Vigane og å bygge en grillhytte der. Vi vil prøve å lage en maritim park i Skudeneshavn som folk kan bruke. Det er viktig for oss at pengene går til formål alle her kan få nytte av. Dessuten er det fint å ha et sted å ta inn til land som ligger litt borte fra sentrum, det kan bli ganske hektisk der om sommeren, sier leder i båtforeningen Tor Jan Naley.

Styte_baatforening NÆRT: Leder Tor Jon Naley og styremedlemmene Sverre Eng og Geir H. Simonsen mener sjøspeiderne gjør en fabelaktig jobb i å lære barn og unge om sjøvett.

Nært knyttet

Sjøspeidergruppa i Skudeneshavn har nemlig fokus på å lære barn og unge båt- og sjøvett. Båtforeningen har gjennom mange år jobbet for det maritime livet i og rundt Skudenes, og mener det er livsviktig at man lærer hvordan man ferdes til havs tidlig.

– Speideren er svært viktig i lokalsamfunnet. De lærer barn og unge å kjenne sjøen, og ligger oss derfor ekstra nært til hjertet, forteller Tor Jan Naley.

– Vi har fått midler til seiljoller fra Norges Speiderforbund som vi har brukt til å kjøpe inn to nye joller som speiderne kan lære å seile og ro i, sier speiderleder Marit Hillesland. Dette er ikke første gang båtforeningen og sjøspeideren samarbeider.

– Vi kjøpte en seilbåt for en stund tilbake som speideren kunne disponere. Denne kjøpte de etter hvert av oss. Deres arbeid er midt i blinken i forhold til vår formålsparagraf. I tillegg hyrte vi dem inn til å hjelpe på Skudefestivalen, sier Naley.

HYTTA: Speiderhytta har gjennomgått en omfattende renovrering og har nå plass til 20 overnattingsgjester. Foto: Jan Tore Stensland

Speiderhytte

De donerte pengene skal brukes til å sette siste touch på verket i en hytte speidergruppa lenge har jobbet med å renovere.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Den ble bygget i 1935, syv år etter at speidergruppa ble etablert. Den har ikke blitt restaurert siden 80-tallet, så det er stort behov for det nå. Hytta har blitt svært flittig brukt av speiderne, forteller speiderleder Jan Tore Stensland. Hytta, som før renovasjonen startet i fjor hadde sengeplass til åtte, har nå vokst seg så stor at det gamle bygget hadde fått plass i stua på det nye.

– Det begynte med at noen med gravemaskin ville hjelpe å bygge den opp. Siden det har det kommet inn mange gaver, sier Stensland, som anslår at hjelpen de har fått i form av penger, gaver og dugnadstimer nå nærmer seg 900 000 kroner i verdi. Speidertroppen tror opprustningen av hytta på sikt kan føre til flere medlemmer og aktiviteter.

– Jeg tror det vil føre til både mer aktivitet og flere medlemmer. Hytta har nydelig beliggenhet rett ved Karmsundet, og den kan også på sikt bli brukt av andre speidertropper. Den er nærme nok til at vi både kan ha overnattinger og ordinære speidermøter der, sier Marit Hillesland.

sjekk

Les mer om:

Karmoynytt