Retørn gikk videre til fylkesmønstringen i Sandnes.

Disse gikk videre fra UKM

Skrevet av Kent Olsen
16.02.2019 20:47 - OPPDATERT 16.02.2019 21:47

KULTUR: Lørdag ettermiddag var det duket for nok et UKM på Torvastad skole og kultursenter, og tre sceneinnslag og to utstillere gikk videre til fylkesmønstringen i Sandnes.

Disse gikk videre:

Utstilling

Guro Kalstveit og Tina Ekerhovd med objektet «Refleksjon»

Hanne Salvesen med objektet «Refleksjon»

Guro Kalstveit og Tina Ekerhovd med objektet «Refleksjon»

SCENE

ElisBasic m/ låten «Scar»

Sarah Linn Sveen Iversen m/ låten «Devils Prayer»

RETØRN m/ låten «Hurricane Hearts»

Vil utvikle seg innen sang

Krister Pedersen (14) fra Norheim sang to sanger, «Where I Stand» av Mia Wray og «Walk with me» av Bella Thorne, av en helt spesiell grunn.

– De representerer hvordan jeg har følt meg i det siste. Jeg kom ut som homofil sent i fjor. Alt ble ikke veldig enkelt, men heldigvis så har jeg hatt venner som har støttet meg ganske masse, så de sangene er egentlig til dem, forteller han etter at han er ferdig med fremførelsen.

– Jeg har lyst til å utvikle meg innen sang og som vokalist. Det er det jeg liker - og fortsette å spille i musikaler. Jeg spiller teater på Brosteinsteateret på Hemmingstad i Haugesund. Jeg vil fortsette å holde på med det jeg gjør fordi jeg synes det er knallkjekt, avslutter han.

Var skeptisk

Kurt Johansen er med på å arrangere UKM, og han forteller at en var skeptisk da det var en uke igjen før påmeldingsfristen gikk ut, og at en måtte ty til media for å få flere påmeldte.

Det var nemlig bare fire stykker som hadde meldt seg på.

– Da måtte vi bevisstgjøre ungdommen på at det finnes et UKM. At det er en plass å eksponere seg på, både scene og i form av kunstutstilling. Det synes vi at lykkes med, sier han, som samtidig tar selvkritikk.

– Jeg tror det er mange som tok det som førstegangsinformasjon. Det må vi kanskje ta innover oss selv at v ikke har gjort det bedre kjent, sier han

Og det gikk til slutt bra, for det var 15 sceneinnslag og seks utstillere som kjempet om å komme seg videre til fylkesmønstringen, og Johansen tror UKM fortsatt har livets rett.

– Jeg tror det har livets rett over hele landet. Jeg har pratet med fylkeslederen. Det er en tilbakegående trend på UKM for det er så mange konkurranser, men jeg mener at selv om det er et lite tilbakesteg i år så holder UKM sentralt med å jobbe med nye retningslinjer. Til neste år så tror jeg vi skal markere oss på en litt bedre og en annen måte enn i år, avslutter han.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt