– Alle stiller opp, de er kjempeflinke, skryter leder i skolekorpset Kristine Torgrimsen om engasjementet rundt den store årlige dugnaden.

– Dette er en av de største inntektskildene vi har

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
03.01.2020 20:31

Over to dager har Åkra Skolekorps gått fra hus til hus i forbindelse med korpsets årlige flaskeinnsamling.

ÅKRA: Det har blitt en tradisjon for skolekorpset på Åkra å starte året med flaskeinnsamling, og for trettende året på rad har små og store i disse dager samlet inn tomgods. Leder for korpset, Kristine Torgrimsen, forteller om stor giverglede blant åkrabuen. 

– Folk er positive, de venter oss egentlig hvert år. Så de er veldig flinke her på Åkra til å stille opp for korpset. 

Hun forteller at den store flaskeinnsamlingen er den eneste dugnaden korpset arrangerer i året. Pengene som kommer inn gjør det mulig å drifte korpset, som per dags dato har 30 aktive musikanter. 

– Dette er en av de største inntektskildene vi har. Vi har to hovedinntektskilder, det er denne innsamlingen og basaren. Det er det som gjør at vi kan drifte korpset. I tillegg har vi jo støtteordning fra kommunen og sponsorer som hjelper oss, forklarer hun. 

For Torgrimsen og resten av styret i skolekorpset er det viktig at korpset skal være et lavterskeltilbud. Derfor blir en fast del av pengene de får inn fra flaskeinnsamlingen satt av til en intern støtteordning innad i korpset. 

– Vi setter alltid av 5000 både av flaskeinnsamlingen og basaren til en støtteordning, det går til de som kanskje ikke har så mye. Så prøver vi generelt å ha lavest mulig egenandel, hvor vi i korpset prøver å dekke mest mulig, slik at musikantene må ut med minst mulig. I dag er vi 30 musikanter totalt i korpset, men vi ønsker oss alltid flere aspiranter. 


Hvert år samler Åkra Skolekorps inn sekkevis med tomgods, og den årlige flaskeinnsamlingen har blitt en av de største inntektskildene til korpset. 
Prøvde noe nytt
Nytt for årets flaskeinnsamling var at korpset også ga mulighet til å støtte via vipps, kontonummer og grasrotandelen. Noe skolekorpset ser er blitt tatt godt i mot. 

– Vi gjorde det litt nytt i år, slik at de som ville kunne vippse, eller sette inn på bankkonto. Så vi har fått positive tilbakemeldinger på det, forteller lederen og fortsetter smilende: – Det er også de som gir penger til de som er ute å går, og i går så fikk vi et flakslodd med gevinst på også. Det er kjempestrålende for korpset! 

Etter to dager med innsamling gjenstår bare siste rest med sortering og pakking av flasker i sekker, så er også årets dugnad over for korpset. Hvis noen derimot skulle være så uheldige å ikke ha fått noen fra korpset på døren forteller Torgrimsen at det fortsatt er mulighet. 

– Hvis noen ikke har hatt oss på døren, men ønsker å gi flasker så kan de kontakte oss på korpstelefonen, eller via Facebook, så ordner vi med henting.