Seagarden AS vant tirsdag prisen for årets Vekst-og nyskaper. Her sammen med Ann Eline Eng og Per Velde fra juryen.

Dette er årets Vekst- og nyskaper

Seagarden AS ble i dag kåret til årets Vekst-og nyskaper under Bedriftenes dag.

BEDRIFTENES DAG: I fjor måtte Bedriftenes dag avlyses på grunn av koronasituasjonen og Vekst- og nyskaperpris ble derfor delt ut digitalt.

I år kunne endelig det fysiske arrangementet gjenopptas, og i år som andre år har juryen valgt ut tre bedrifter som kandidater til den gjeve utmerkelsen.

De lokale bedriftene Seagarden AS, OM Regnskap og Haugen kolonial var i år nominert til prisen Årets vekst- og nyskaper.

Under konferansen tirsdag ble Seagarden AS utropt til vinner av næringssjef i Karmøy kommune, Per Velde.

– Bedriften, som har passert 20 år, har hatt jevn vekst gjennom sin levetid. Den er etablert lokalt av lokale gründere, har stor innovasjon gjennom produktutvikling og tilpassing til nye kundegrupper og markeder. De har god kunnskap om råvarer, teknologi og marked. Med en forretningssidé med stort potensiale også globalt, med høy fokus på bærekraft og å utnytte hele råstoffet også som historisk er gått til avfall, sa Velde.

I tillegg trakk Velde frem selskapets internasjonale marked med stort vekst-potensiale, god kvalitet på råvarer, sluttprodukt av høy kvalitet, stor økning i etterspørsel fra et økende marked som er opptatt av sunn livsstil, kosthold og bærekraft.

Har vokst

Temaet for årets Bedriftenes dag var «Survival of the greenest», noe som også gjenspeiler seg i årets prisvinner. 

Seagarden er storprodusent av marine ingredienser og eksporterer sine produkter til over 70 ulike land. Produktene brukes som komponenter i blant annet matingredienser og kosttilskudd. Seagarden har en bærekraftig forretningsmodell som bruker reststoffer etter fiskeindustrien som råvarer, og lager produkter til menneskelig konsum basert på dette. 

De siste tre årene har Seagarden vokst fra 66 millioner i omsetning i 2018 til 108 millioner i 2019, og nå 153 millioner i 2020. Resultatet er på 5,1 millioner i 2020.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Selskapet har også på få år gått fra 30 ansatte til nærmere 70. Bare i år har de ansatt 12 personer, i tillegg til at det er utlyst syv stillinger som det skal ansettes i før jul.

– En vitamininnsprøyting 

Daglig leder i Seagarden AS, Rune Paulsen, tok i mot prisen og sier i etterkant til Karmøynytt at det er inspirerende å få en slik pris. 

– Jeg ble kjempeglad for den. Det har vært en lang reise for selskapet. Det har vært voldsomt kjekt å se at ting har gått bedre de par siste årene. Endelig får vi se resultatet av den jobben vi har brukt mange år på. Da er det ekstra kjekt for oss når andre legger merke til jobben vi har gjort. Det er inspirerende for oss, og det er klart det er veldig kjekt for de ansatte her på Seagarden, sier Paulsen.

Han forteller at selskapet har store ambisjoner for videre vekst.

– Dette er en vitamininnsprøyting for oss til å fortsette den jobben vi har begynt, for jobben er ikke ferdig, og vi har store ambisjoner for videre vekst i selskapet. Allerede i år vil vi ha en betydelig vekst i forhold til 2020, og en betydelig bedring i resultatet, sier Paulsen. 

I tillegg til heder og ære fikk Seagarden overrakt diplom og et kunstverk.

– Jeg er allerede nå på fabrikken vår på Husøy og leverer fra meg prisen, og det ble møtt med kjempegod stemning. Dette har de fått med seg, og det blir satt veldig pris på blant de ansatte i Seagarden. Seagarden er et teamwork, og alle har bidratt for å få denne prisen, sier Paulsen. 

Årets jury har bestått av følgende personer: Banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank, Alf Inge Flokketvedt, næringssjef i Karmøy kommune, Per Velde, direktør i Kopervik Group, Kristine Skeie og markedssjef i Gasnor, Svein Sund. 

Bedriftenes dag arrangeres i samarbeid mellom Karmøynytt og Rogaland Ressurssenter.