– Dette betyr mye for oss som innbyggere

Skudefestivalen fikk sin offisielle åpning torsdag ettermiddag med overrekkelse av plakett som beviser at Gamle Skudeneshavn har fått sin kulturmiljøfredning.

SKUDENESHAVN: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen fikk æren av å sparke årets Skudefestival i gang torsdag ettermiddag, og leverte samtidig plakett til ordfører Jarle Nilsen.

– På vegne av Karmøy kommune, Skudeneshavn og alle som er glade i Skudeneshavn så sier jeg tusen takk for denne plaketten og for denne annerkjennelsen. Vi som er karmøybuer vet jo hvilke kvaliteter Skudeneshavn har fra før. Med denne plaketten og fredningsstatusen så gir det oss ytterligere god verdighet, identitet og ikke minst stolthet. Dette betyr mye for oss som innbyggere i kommunen og turistmålet Skudeneshavn, sa Nilsen fra scenen til de oppmøtte. 

Elvestuen møter Karmøynytt etter overrekkelsen, og har brukt store deler av dagen på å besøke forskjellige deler av byen.

– Vi har vel vært her siden lunsj. Det er jo det jeg visste; det er en veldig godt ivaretatt historisk by, både med den velstanden fra sildeperioden på 1800-tallet og den nyere delen med sine rettere gater. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av alle kvalitetene som er her, sier Elvestuen, og fortsetter:

– Det spesielle her er å møte så mange som har jobbet lenge med kulturminnevernet og å ivareta byen. Mange har gjort det gjennom mange tiår, og at det er så stor interesse og begeistring for vernet. Det har vært strengt vernet lenge, men også nå med den fredningen som vi markerer her i dag. 

Skudeneshavn er dermed i godt selskap, med blant annet Levanger, Sogndalstrand, Gründerløkka, Birkelund og Utstein Kloster.

Selv har Elvestuen vært på Karmøy ved flere anledninger, men fikk sitt første møte med Skudeneshavn først nå.

– Dette er bare en sånn første dag. Her kommer jeg helt klart tilbake, avslutter han.

I tillegg ble Karmøyfiskaren utdelt til Foreningen Gamle Skudeneshavn under åpningen.

[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.