F.v. bak: Lars Østevik, Martin Sørvaag, Fredrik Gjedrem, Vegard Alsaker. F.v. foran: Henning Dale, Stina Hang, Joakim Sørensen.

– Det krever jo tid og krefter

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
08.12.2019 14:05 - OPPDATERT 08.12.2019 16:06

Denne helgen har elever ved Åkrehamn VGS for tredje gang arrangert Elektrolan.

ÅKREHAMN: 70 ungdommer har siden fredag og frem til søndag formiddag hatt base i gymsalen på Åkrehamn Videregående skole. Her har de rigget seg til med datamaskiner og headset og spilt mot hverandre, alt i regi av Åkra Automasjon UB. 

– Denne helgen arrangerer vi et lan, hvor vi har turneringer i diverse spill. Dette er jo ungdomsbedriften vår. Vi må jo ha noe som er relatert til det vi går på, og da var et lan utmerket for oss, forteller Martin Sørvaag. 

Han og medelevene har også de to siste årene arrangert Elektrolan. Lanet har vist seg å bli svært populært, og ikke en eneste plass sto ledig denne helgen. 

– Vi er litt over 70 stykk, og det er fullt hus det. Så jeg vil si at vi har fått det veldig bra til. Det har nok litt med at vi har hatt det to år tidligere, som vi har lært litt fra, fortsetter Sørvaag. 

Et sosialt tilbud 
Selv om det var gaming som sto i høysete denne helgen var det tydelig å se at lanet også er et sosialt samlingspunkt for ungdommene. For innimellom turneringene var det nok av tid til å henge sammen. 

– Når du spiller så sitter du jo mesteparten av tiden på ditt eget rom, her får en jo «bytte stue», forklarer Sørvaag og fortsetter: – Det er jo ganske mye kjekkere å sitte rundt andre og være sosial. Man spiller gjerne litt, så går man og snakker med en gjeng, du har den friheten. 

– Så er det jo kjekt å sitte oppe hele natta med kompiser, tilføyer han smilende.

 

Det at lanet ble fullbooket og at deltakerne har trivdes er noe han og de andre arrangørene setter stor pris på. 

– Det er veldig kjekt å være arrangør av et vellykket lan. Det er spennende å kunne si at en har vært med på det, og at alt har gått bra. 

En annerledes læringsarena 
I forkant av lanet har det vært mye planlegging og rigging for gjengen. Til tross for mye arbeid forteller Sørvaag om en spennende og annerledes måte å lære på. 

– I læreplanen så har vi jo ungdomsbedriften. En del av det er at vi skal lære å drive egen bedrift og være unge entreprenører. Det er jo litt annerledes for nå jobber vi jo for vår bedrift, for et faktisk produkt. Vi måtte bli ferdige til fredag, det var ingen «men», det var bare å få det gjort. 

– Det krever jo tid og krefter for det er mye som skal på plass før lanet, strøm og slikt kommer ikke av seg selv. Vi sto på på fredag helt til en halvtime før vi skulle starte, da var vi ferdig. Det var helt i siste liten, men det er veldig kjekt å sette alt dette opp, avslutter han.