Daglig leder Geir Ivar Seime tok ansvar og ønsket velkommen.

– Det har vært vanvittig mye arbeid

Skrevet av Kent Olsen
06.09.2019 21:40 - OPPDATERT 07.09.2019 13:08

PDS Mecan feiret seg selv fredag kveld etter å ha åpnet det nye administrasjonsbygget på Husøy.

NÆRING: Med korps, band, ordfører og en god dose gjester på plass var det en høytidelig feiring av den offisielle åpningen av det nye administrasjonsbygget til PDS Mecan på Husøy fredag kveld.

Åpningen markerer også samlokalisering for bedriften.

– Det har vært planlagt før min tid. Den ideen som var er nå fullført. Det har vært vanvittig mye arbeid siden jeg kom inn og før den tid. Blant annet dette med fusjonen oppi det hele, også så har det vært en krevende tid, men nå er det grunn for å markere når produksjonshallen og administrasjonsbygget er på plass, sier daglig leder Geir Ivar Seime.

Omvisning i den nye produksjonshallen.

Samlokalisering

Den andre delen av PDS Mecan lå rundt 2-3 minutters kjøretur på Husøy, som Seime betegne som nærme, men likevel for langt nunna.

– Det var to administrasjoner og to mottak. En ligger ganske nært men samtidig så langt ifra at du må ha dobbel administrasjon på mange områder. Vi ser jo at vi sparer penger. Det er en vei å gå for å få det optimalisert der vi har kommet til nå. Dette er starten. Nå er det veien videre, sier han.

– Det har vært en investering det siste året på rundt 30 millioner, så det er en stor investering, fortsetter han.

Men investeringen holdt ikke helt til alt. I det nye bygget er det en liten kantine i første etasje og et større rom i overetasjen som står uferdig, men er planlagt å bli en stor kantine.

– Det er ofte slik at når man har store prosjekter så dukker det opp ting og det blir litt mer kostbart. Vi måtte ta en investeringsstopp nå for å bli ferdig med det som er viktigst som er å produsere og få i gang arbeidet. Så får vi ta samlokalisering med kantina til neste år, for det er i budsjettet, forteller Seime.

– For det er viktig for dere?

– Ja, det er en samlingsplass. Det er fort at det blir «oss og dem» når vi er på forskjellig lokasjon. Det følte vi da de var nede på Husøyvegen 175. Derfor så vi nå at selv om den andre kantina er litt liten så er vi ett firma. Nå flytter de over der med sine garderober så føler du at du får en avstand igjen. Det vil jeg ikke ha. Jeg vil at alle skal sitte sammen og snakke sammen og bli kolleger under samme firmaparaply som vi er. Det er viktig, svarer han.

Korpset spilte under åpningen.

Håper på flere snorer

Ordfører Jarle Nilsen fikk æren av å klippe snora til administrasjonsbygget, og håper det ikke blir siste gang han får klippe en snor med tanke på valget.

– Nei det får jeg inderlig ikke håpe. Jeg håper jeg får anledning til det i flere sammenhenger, men det var voldsomt kjekt å få lov til å gjøre det her. Dette er en bedrift som begynte som gründervirksomhet som nå har blitt en stor og viktig arbeidsplass. Jeg er imponert over det som er blitt presentert her og kjempeglad for alle arbeidsplassene og den store omsetningen som de har i selskapet. Her har de tatt mål om seg til å kjempe i et internasjonalt marked. Her kommer de til å gjøre det godt, sier Nilsen.

Ordfører Jarle NIlsen fikk æren av å klippe snora.