Festivalsjef Olav Torkelsen.

– Det har vært noen fantastisk fine dager

Skudefestivalen er over for 26. gang, og med værgudene med seg fikk sommerbyen godt besøk i løpet av de fire dagene.

SKUDEFESTIVALEN: Etter fire lange dager med festival og full trøkk nærmer det seg slutten da Karmøynytt møter festivalsjef Olav Torkelsen søndag ettermiddag.

– Du merker det nå etter disse fire dagene. Det tar jo på. Du springer dine kilometer og det er aktivitet hele veien, men det blir fort glemt. Det går ikke mange ukene før vi tenker på neste festival, sier han etter å ha hatt sin etter hvert tradisjonelle vakt med å selge hvalkjøtt i lokalene til Råseglarlaget.

Sliten, til tross, er han godt fornøyd med årets festival. 

– Det har vært en stor suksess og en perfekt utført festival. Ingen store hendelser. Når vi har så mye folk på besøk så kan det fort bli en uønsket hendelse. Det har vi ikke fått rapportert noe om. Det har vært noen fantastisk fine dager, sier Torkelsen.

Han estimerer at det har vært over 30.000 innom Skudefestivalen fra torsdag til søndag, med lørdag som den store dagen.

– Du måtte ha god tid for å gå gjennom Søragadå for å si det slik, smiler han, og fortsetter:

– Det er jo sånt vi vil ha det. Det viser at folk fortsatt setter pris på å komme til Skudenes og Skudefestivalen, og det er noe som driver oss til videre drift. 

Endret festivalområdet

I år gjorde festivalen noen forandringer og flyttet hovedteltet Karmøybanken Arena til den gamle ferjekaien, og gjorde plass til barneland der hovedteltet stod før.

– Det var vi spente på, men vi har blitt positivt overrasket over det. Det var like mye folk på gratisarrangementet på Slogmåkane og vel så det. Vi har fått svært få negative tilbakemeldinger. De aller fleste ser på det som positivt å trekke det litt ut fra kjernen. Da fikk vi i tillegg frigitt tomten som den var på før som vi lagte til barneland som ble en kjempesuksess. Det er nok kommet for å bli at vi kjører teltet der. Logistikkmessig for oss så er det også mye enklere, forteller Torkelsen.

Færre båter

[annonse]
Festivalen merker en tendens med at det kommer færre båter på besøk, men Torkelsen er likevel ikke bekymret. 

– Det går ned med båer, men vi har hatt mye besøk av fine båter. Størrelsen på båtene er blitt større, men færre båter, ingen tvil om det. Til gjengjeld så har vi hatt økning av bobilturister. Det er kjekt det også. Vi prøver å ta vare på dem, og det tror jeg vi har klart. Det var masse på campingplassen og ferjekaien og noen steder til, forteller han.

Og selv om det er en del etterarbeid igjen er han i hvert fall sikker på én sak:

– Det kan jeg si allerede nå på søndag før vi har gått gjennom tallene våre hundre prosent, så kan jeg bekrefte at det blir overskudd i år også, avslutter en smilende festivalsjef.