– Det har vært kjempegøy å komme i gang

Skrevet av Kent Olsen
20.01.2019 09:27 - OPPDATERT 20.01.2019 10:27

KOPERVIK: En drøy uke før jul åpnet Skattkammeret dørene i gågata i Kopervik. Konseptet om gratis utleie av fritidsutstyr for barn under 18 år har slått godt an, forteller Liv Eli Aas fra Skattkammeret.

– Det har vært kjempegøy å komme i gang og vise det frem. Det har blitt så kult her, sier hun og ser på den svære graffitiveggen bakerst i rommet.

– Det har vært masse unger på besøk. Det har vært knallkjekt, og overveldende at det kan være en «hangout»-plass i tillegg, fortsetter hun.

Men det er spesielt etter at de fikk seg Facebook-side at utlånet har tatt seg opp, forteller hun.

Kommer flere tilbud

Selv om de er godt i gang i Kopervik, ønsker de å utvide tilbudet sitt, og søker inspirasjon fra blant annet avdelingen i Haugesund.

– Vi vil ha rusfrie helgetilbud der vi finner på forskjellige arrangementer. Svømmekurs, for eksempel. Røldal skiskole har gratis kveldskjøring og ski-instruksjon hver tirsdag i vintersesongen, sier hun, og legger til tegnekurs, skrivekurs og graffitikurs.

– Hva prøver dere å skape her?

– Vi vil at det skal være en mulighet for barn og unge til å ha en plass og henge. Det har blitt stigmatisert at det er folk med dårlig råd som kommer hit for å låne ting. Det er jo absolutt ikke sant. Vi vil at flest mulig skal dele dette videre, komme og låne utstyr til ungene sine. Det er det vi ønsker, forteller hun.

På sikt ønsker de også å ha helgeåpent.

Flytter til sommeren

Lokalene Skattkammeret er i nå er midlertidige. Til sommeren flytter de inn i de gamle lokalene til Spar.

– Der skal det bli kjøkken helt innerst. Det har blitt ansatt kokk og vert som skal lage lunsj og varmmat av overskuddsmat som Bymisjonen får. Så vil Skattkammeret være i midten, og en kafé ytterst mot veien, forteller Aas.

Les mer i neste utgave av Karmøynytt.

Les mer om:

Karmoynytt