Daglig leder i Byen Vår Kopervik, Vigdis Thorsen og driftsleder i Inventum, Petter Viksund.

– Det handler om å skape opplevelser i sentrum

Skrevet av Kent Olsen
24.09.2019 13:44

Byen Vår Kopervik og Oktoberrock går sammen om å skape liv i sentrum.

KOPERVIK: Neste lørdag er det klart for både Oktoberrock og høstmarked i sentrum av Kopervik.

Daglig leder i BvK, Vigdis Thorsen, forteller at høstmarkedet egentlig skulle arrangeres for to helger siden, men så nytten i å flytte det til samme dag som Oktoberrock.

– Vi begynte å snakke om at vi burde gripe fatt i hverandres arrangementer. Det er jo Cafe MM som har mest arrangementer. Så flyttet vi litt på datoer og slik, og det er vi jo kjempeglade for, sier Thorsen, som har merket utslaget på antall boder.

– Det er jo vi som melker litt dere, men vi håper jo at dere merker det andre veien også, sier hun og ser på Petter Viksund som er driftsleder i Inventum.

– Ja, vi spiller jo hverandre gode. Vi synes dette er superpositivt. Drar vi i gang og andre slenger seg på, så blir det bare enda mer, og enda en grunn til å dra ned til byen. Det er bare fantastisk, sier Viksund.

Større arrangement

 Allerede kan Thorsen se at høstmarkedet blir større enn i fjor, og håper folk tar til sentrum lørdag 5. oktober. Høstmarkedet begynner fra klokken 10 om morgenen.

– Vi vil jo dra folk ned til sentrum. Til mer vi kan invitere folk ned på så vil flere bli gladere i sentrum, sier hun.

– Det handler om å skape opplevelser i sentrum, skyter Viksund inn.

– Vil dere samarbeide på flere arrangementer?

– Vi er veldig positive til det. Cafe MM har jo arrangementer hele året, og vi er alltid åpne for å spile på lag med andre for å få enda mer utav arrangementene, svarer Viksund.

Bedre i år

I fjor måtte Oktoberrock flytte innendørs grunnet sviktende billettsalg. I år har det gått mye bedre.

– Vi ligger godt i rute og har solgt 700 billetter. I år har vi satt tak på billettsalget for å sørge for å maksimere opplevelsen slik at det ikke blir oppfattet som for trangt. Det er vel 1200 vi satser på. Tradisjonelt sett så er det den siste uka det selges. Vi er i rute og ser frem til arrangementet. Jeg er sikker på at det blir kjempebra, sier Viksund.