John Rullestad.

– Det frister veldig til gjentakelse

Selv om besøket under den første tegneseriefestivalen var sviktende ser festivalsjef John Rullestad potensiale.

SKUDENES: Rundt 120 besøkende totalt var innom tegneseriefestivalen I-CAN i Skudenes i løpet av helgen.

Et tall Rullestad skulle ønske var høyere, men han tror det blir flere til neste år.

– Selv om vi hadde litt snaut med folk fredag og lørdag kveld så frister det veldig til gjentakelsen. Kvaliteten på det som var på scenen var veldig bra, sier han.

Til tross for sviktende publikum under kveldsarrangementene var det desto flere om dagen, og Rullestad talte rundt 70 som var innom workshoppene lørdag formiddag og ettermiddag.

– Det var 10-åringer som laget animasjonsfilmer med legoklosser og utklipp, og det var ansiktsmaling og tegneserieverksted, forteller Rullestad.

Nå gir han festivalen to år til for å se om det er «liv laga».

– Vi har sagt at vi skal gjøre dette i tre år, men hvordan vi gjør det til neste år får vi se. Vi har gjort oss opp noen tanker, men vi gjør ikke noe mer refleksjon og evaluering før etter SILK. Vi har ikke tid til å sette oss ned, men det blir til neste år også og 2021.

– Hva tenker dere om potensialet?

– Det er jo ganske stort. Programmet fredag og lørdag kveld var rettet mot et litt voksent publikum tematisk. Vi er giret samtlige. Jeg var ikke så giret fredag kveld som jeg var lørdag. Det var en opptur med så mange som kom i dag mellom 11 og 15, sier han.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Hva har dere lært?

– Vi har lært at når du starter noe nytt så må det spre seg, avslutter Rullestad.