Morten Knutsen i Namibia.

– Det føles ikke fornuftig ut i det hele tatt

Skrevet av Kent Olsen
22.11.2018 06:33 - OPPDATERT 22.11.2018 07:33

NAMIBIA: Etter dager med testing og mye frem og tilbake lykkes Morten Knutsen endelig med målet om å ta tilbake Norgesrekorden han hadde i flere år tirsdag.

– Rekorden er i boks. Jeg våknet i dag morges med en hoven høyrefot og smerter. I dag var det meldt mye vind og jeg hadde håpet på å forberdre rekorden, men jeg fungerte rett og slett ikke, sier en noe mørkbanket Knutsen på telefon fra Namibia der Lüderitz Speed Challenge foregår.

Han forteller at det er veldig grunt vann i kanalen de seiler på - fra 20cm til 70cm, og med en bredde fra fire til seks meter.

– Det er sinnsykt å seile på denne kanalen. Det føles ikke fornuftig ut i det hele tatt, sier han som nettopp har passert 90 kilometer i timen i nevnte forhold.

Lite vind

De neste dagene er det meldt lite vind før det igjen blåser opp i helgen. Det gir Knutsen mulighet til komme seg noe til hektene og gi høyrefoten et par dager fri.

– Jeg skal prøve å seile fortere da. Men jeg er fantastisk fornøyd med det jeg har fått til nå. To drømmer er gått i oppfyllelse, som er å slå den norske rekorden, samt toppfart på over 90km/t, forteller han stolt.

Eneste han kunne tenke seg er å komme over 50 knop, men innser at han i år er læregutt.

– Forhåpentligvis så til neste år på samme tid så er jeg på plass igjen, avslutter han.

Les alt om:

Sport Karmoynytt