Kopervik Barnegospel opptrådte.

– Det er noe med det å holde på juletrefest-tradisjonen

Søndag kveld samlet Kopervik Kirke store og små til juletrefest for tredje året på rad.

KOPERVIK: Sang, julekaker, nissebesøk og gange rundt juletreet. Juletrefesten i Kopervik kirke i kveld hadde alt en juletrefest skal ha. Tanken kom etter at menigheten så at stadig flere juletrefester falt bort. 

– Det er lite juletrefester igjen i dag, en er nærmest sluttet med det. Det er noe med det å holde på juletrefest-tradisjonen og å samle generasjonene på tvers, forklarer kateket Solveig Leikvoll.

Et populært tilbud
Under dagens juletrefest ble det holdt en liten andakt, samt at Kopervik Barnegospel opptrådte. Etter det ble det kaffe og kaker, lek og moro.

– Det skal være enkelt, ikke for mye med program. Også må det ikke vare for lenge, for det er mange små barn som deltar, fortsetter Leikvoll. 


Flere kunne ikke vente, og måtte tyvstarte å gå rundt juletreet. 
Etter at de startet opp med konseptet har de merket en svært positiv respons fra lokalmiljøet, og de fulle bordene under kveldens samling taler for seg selv. 

– Vi ser at folk kommer. Det er mange fra Barnegospel her, men også flere andre som kanskje ikke går her så mye til vanlig, men som kommer nå, smiler Åse Vattedal Eiksjø. 


Juletrefesten har blitt et populært tilbud. 
Julekakebuffet 
Den store «julekake-restebuffeten» har blitt en fast slager under menighetens juletrefest, og hvert år oppfordres publikum til å ta med seg det de måtte ha av rester etter den store feiringen. 

– Vi oppfordrer alle til å ta med julekakerester. Så det er alltid spennende å se om de tar med, men det blir alltid mer enn nok. Det er en fin måte å bli kvitt restene på, forklarer Eiksjø. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Juletrefesten ble finalen på kirkens julefeiring, nå venter kun den store ryddejobben i det julen skal ryddes bort for denne gang. 

– Dette var siste del. Nå til uken rydder vi julen bort, smiler Leikvoll. 

Det var satt opp egen "Photo Booth", som ble populær. F.v. Liv Serine Øygarden Grindhaug og Thelma Eiksjø. 

Jona Eikeskog tok seg en velfortjent smak av kakebuffeten etter å ha opptrådt sammen med barnekoret. T.h. Ida Eikeskog.