Egil-André Opsahl Søreng. Foto: Camilla Johansen
Leserinnlegg:

–⁠ Det er kun erfaring som gir erfaring!


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

I alle livets faser så kan en få høre "du har ikke nok erfaring" eller "du er ikke kvalifisert fordi du ikke har nok erfaring". Det kan være hvis en søker på en ny jobb og ikke får jobben. Det kan også være når en venter barn og får råd og tips om hvordan en skal være en forelder. Egentlig når en generelt begir seg ut på noe nytt i livet. 

Dette gjelder kanskje ekstra når det kommer til politikk. Der de godt voksne politikerne kan komme med kommentarer slik som "du er for ung, du har ikke nok erfaring til å ta slike valg eller avgjørelser". Det kan også være velgere som mener at de unge på valglistene ikke har nok livserfaring til å gjøre en god jobb i politikken. For en ting er sikkert og det er at ett sted må unge personer begynne. For å skaffe seg erfaring så må man få den erfaringen fra ett sted. Det gjelder når en bedrift gir en person muligheten i en ny jobb. Det gjelder når man får barn for første gang. 

Til slutt så gjelder det nok enda mer enn andre steder i politikken. Hvis en aldri har vært inne i ett kommunestyre før så sier det seg selv at en ikke har erfaringen derfra. Da er det så viktig at vi som velgere gir unge politikere muligheten til å skaffe seg den erfaringen! Hvis du er en av de som mener at unge politikere ikke har nok livserfaring til å være i ett kommunestyre, hvordan mener du da de skal få den nødvendige erfaringen? 

Hvis en aldri får muligheten i politikken så sier det seg selv at en aldri får erfaring som politiker. Får en ikke muligheten til å prøve og feile så har en aldri erfart det å prøve og feile. Derfor er det så viktig at alle som skal stemme ved høstens kommunevalg benytter seg av muligheten til å krysse av på unge kandidater! Gi oss unge den nødvendige erfaringen.

Stemmer du på Rødt i Karmøy så kommer du til å gi unge personer muligheten for første gang. Øverst på listen er vi tre kandidater på 30 år og yngre. Vi har aldri sittet i ett kommunestyre og har aldri fått den erfaringen det gir. Ja, vi blir nye i kommunestyret, men vi er sikre på at vi kan gjøre en god jobb for innbyggernes beste. 

For en ting er sikkert erfaring skaper erfaring! 

3. Kandidat for Rødt i Karmøy 
Egil-André Opsahl Søreng