- Det er kjempegøy!

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
12.01.2019 15:39 - OPPDATERT 12.01.2019 16:39

Barnefestivalen er et initiativ i regi av Vedavågen menighet, og ble for første gang arrangert ifjor. Festivalkoordinator Bjarne Andreas Kallevåg er overveldet over den gode responsen arrangementet har fått. 

Festivalkoordinator er overveldet over den massive responsen de har motatt på Barnefestivalen.

- Vi startet ifjor med et pang! Hvor det gikk veldig bra og alt ble utsolgt, både arrangementet og konserten. Når det var så bra respons så tenkte vi at dette må vi bare fortsette med. I år har vi rundt 10 ekstra barn kontra i fjor, og nå er det så fullt at vi ikke har plass til flere, forteller han fornøyd. 

God nok Gjennom festivalen ønsker Kallevåg og co å sette fokus på at vi alle sammen er god nok som vi er, uansett. 

- Vi vil ha en festival som setter fokus på dette med at barn er gode nok Vi her i kirken tror jo at vi har en far som elsker oss for den vi er uansett, og det vil vi jo formidle til barna også. At de er gode nok som de er, det er visjonen med festivalen, sier Kallevåg. 

Arrangørene ønsker også å tilby noe for alle, derfor skiller festivalen seg ut fra andre lignende arrangement. Det er nemlig lagt opp til en pause fylt med aktiviteter i Storhall Karmøy innimellom all øvingen. Hvor barna kan få prøve seg på alt fra boblefotball til hoppeslott og bumpercars for å nevne noe. 

- Vi ønsker at det skal være en todeling med aktivitetene oppe i Storhallen og sang og musikk her nede. Tradisjonelt har en gjerne hatt rene gospelfestivaler slik som en kjenner fra tidligere, og da er det mange som faller litt bort. For det er de som er her fordi de gleder seg mest til aktivitetene, så er det de som er her fordi de gleder seg til sangen. Så da får vi en god kombinasjon, slik at vi favner alle, smiler Bjarne Andreas.  

Sunniva Tyse Hansen (t.v.) og Cecilia Gismarvik stortives på festival.

- Det er kjempegøy! Når 180 barn samles til en helg fylt med sang, dans og lek er det ikke rart at responsen fra de unge deltakerene kan summeres opp i ett ord: Kjempegøy! 

Venninnene Sunniva Tyse Hansen og Cecilia Gismarvik er begge strålende fornøyd med festivalen så langt. De har til og med fått hver sin solo som de skal fremføre under morgendagens konsert. 

- Det er gøy at vi begge kan synge solo. Hun synger i sangen Kjempe Fest og jeg En Herlig Dag, forteller Cecilia. 

Hvorfor er det så gøy å være med her?

- Fordi vi kan synge og være med andre. Så kan vi leke ganske mye, og du har alltid noen å være med, smiler Sunniva. 

- Og man får flere venner, legger Cecilia samtykkende til. 

Legger lista høyt Når det først arrangeres barnefestival i Vedavågen kirke gjøres det på skikkelig, og Kallevåg forteller at det er lagt mye arbeid på at det skal være kvalitet fra A til Å. 

- Vi fant ut at vi ville legge oss på et nivå som det viser kvalitet av. Det gjelder alt fra instruktører, til musikere, lyd og lys. Dette skal være et arrangement hvor barna føler at det er de som er i sentrum. At de føler at vi gjør det på en skikkelig måte, sier han og fortsetter: - For det er alt for mye sånn playback og alt det der når det gjelder barn, mens voksne krever et helt annet nivå. Så vi vil prøve å gi samme kvalitet til barna som de voksne ville ha krevd. 

Han har stor tro på at morgendagens konsert kommer til å bli en suksess. 

- Billettene til konserten røk ut på 4-5 dager. Vi forventer at det kommer rundt 370 publikummere, så det blir nok noen som må stå bakerst, smiler han og fortsetter: - Det er på bristepunktet i forhold til det vi kan ta imot, så vi er veldig takknemlige. Det er jo et luksusproblem.

Les mer om:

Karmoynytt