Stephan Berg Band og Synnøve Aanensen. Foto: Privat

– Det er først når jeg er ute på turné jeg forstår hva musikken min betyr for folk

Skrevet av Hanne Bottolfsen Dahl
15.07.2018 19:29 - OPPDATERT 15.07.2018 21:29

MUSIKK: Synnøve Aanensen fra Åkra er for tiden på sommerturné rundt om i Norge og i Sverige. 

– Sommer for oss er konserter og festivaler. Vi er litt rastløse, så vi er ikke helt der at vi reiser på campingturer. Vi er vant med å reise på turné om sommeren, også med barna når de var små. Vi kombinerer turné med ferie, sier hun. 

Hun har nå vært i Sverige i en uke, der hun har holdt konserter i Öland. 

– Det har vært kjempekjekt. Jeg har også hatt med meg Stephan Berg, som har skrevet sangen «Fångad av en stormvind» til Carola. Han har jeg spilt med flere ganger, og det var veldig kjekt. Det går litt i både country og gospel, noe musikk fra platen min og noe nytt, sier hun. 

Hun forteller at det er når hun er ute å reiser rundt at hun blir bevisst på hva musikken hennes betyr for folk. 

– Det tenker jeg ikke alltid over når jeg er hjemme. Det er utrolig gøy å møte folk som har fullt musikken min gjennom årene, og som er blitt glad i musikken min. Utrolig inspirerende for meg, sier hun. 

En helt spesiell konsert 

Nå er hun noen dager hjemme for å vaske litt klær, før turen går videre til Sørlandet på tirsdag. Førstkommende søndag skal hun til Sarons Dal i Kvinesdal for å delta på en solidaritetskonsert arrangert av Dina-stiftelsen for arbeidet de gjør i Kongo. 

– Stiftelsen kommer av at en jente som heter Dina ble voldtatt da hun var rundt 1-2 år. Da startet de opp ett hjem for småjenter som var blitt voldtatt, sier hun. 

Hun har deltatt på Solidaritetskonserten flere ganger, og føler de har blitt en slags familie for henne. I år blir det derimot en helt spesiell konsert. 

– Dina, som stiftelsen er oppkalt etter, kommer helt fra Kongo for å delta på solidaritetskonserten. Det kommer til å bli noe helt spesielt. Jeg skal også ha med meg en god venninne, Maren Reme, på en sang på konserten. Dette gleder jeg meg til, sier hun. 

Mye på programmet

Hver uke fremover i sommer har hun opptredener både i Norge og i Sverige.

– Jeg har fått litt invitasjoner fra Sverige og laget nye samarbeid. Så det er litt på gang nå, og nye ting som er helt i startfasen. Det er mye spennende som skjer, som kan åpne noen nye dører igjen for meg, sier artisten.

Noe hun har tatt med seg på veien er hva Bjørn Eidsvåg sa en gang etter å ha blitt spurt om hvordan han bygde opp karrieren sin.

– Han svarte at man må holde seg på veien. Og det har jo også jeg vært i mange år nå. Så blir stien tråkket opp mens vi går. Det er jo det kjekkeste jeg gjør, så da blir det heller ikke så vanskelig, sier hun.

 

 

 

Les alt om:

Karmoynytt