IDRETTSGLEDE: Fra venstre: Astrid Grindhaug og Emma Langelandsvik synes det er kjekt med håndball, men vil gjerne ha større plass til å løpe.

– Det er flaut å tilby dem dette

Trenerkoordinator Janne Oldeide, er hvert år med og starter opp med håndball for 8-åringer på Åkra. Hun synes det er kjipt at det ikke er plass til gruppen i Åkrahallen.

– Det er rett og slett flaut å tilby dem treningstid i en liten gymsal når vi prøver å rekruttere spillere til håndballen, sier Oldeide.

Også resten av idrettslaget er i vekst, og Oldeide er ikke i tvil om at Åkra trenger større plass.

– Det er ikke nok med én spillflate, vi trenger rett og slett to. Befolkningsveksten på Åkra er stor, og alle idrettsgruppene vokser.

Taper terreng

Oldeide håper at det vil bli bedre plass i Åkrahallen når Storhall Karmøy åpner på Vea.

– Det vil nok hjelpe på. Blant annet så er vi blitt lovet å få en time som Vea har i hallen nå, så vi håper at vi kan komme oss ut av denne gymsalen i desember/januar, sier Oldeide.

Til neste år venter enda flere 8-åringer, og Oldeide håper at idrettslaget da ville kunne tilby disse bedre treningsforhold enn hva årets 8-åringer har fått.

– Nå trener vi jo nesten oppå hverandre. Det er ikke slik det skal være. Det er klart at lagene på Åkra taper terreng når de ikke får tilstrekkelig med treningstid, sier Oldeide.

8-åringene Emma Langelandsvik og Astrid Grindhaug er blant jentene som hver fredag ettermiddag spiller håndball i gymsalen på Grindhaug skole. De synes det er kjekt med håndball, men er begge enige om at de gjerne skulle hatt større plass til å utøve idretten.

– Det er litt lite plass her. Jeg skulle gjerne hatt bedre plass til å løpe, sier Astrid.

Også Emma synes det er trangt om plassen i gymsalen.

– Det er kjekt med håndball, men det hadde vært enda kjekkere om vi hadde fått trent i hallen, sier hun.

IDRETTSGLEDE: Fra venstre: Astrid Grindhaug og Emma Langelandsvik synes det er kjekt med håndball, men vil gjerne ha større plass til å løpe. IDRETTSGLEDE: Fra venstre: Astrid Grindhaug og Emma Langelandsvik synes det er kjekt med håndball, men vil gjerne ha større plass til å løpe.

Les mer om:

Sport Karmoynytt