Hestehengeren fikk en høytidelig avduking med champagne.

– Det er et stort øyeblikk for klubben

Skrevet av Kent Olsen
21.06.2019 12:38

Fredag var et stort øyeblikk for Nord-Karmøy Rideklubb. Da fikk de nemlig endelig avduket prosjektet de har jobbet med siden vinter.

TORVASTAD: – Det er et stort øyeblikk for klubben. Det er noe vi har trodd ikke var realiserbart. Nå har vi fått god støtte av sponsorer og folk i styret som er villige til å ta i et tak for å få alle med. Det er det vi håper nå og tror det vil være et kjempegodt verktøy for våre medlemmer, sier styreleder Dagny Elin Mjåseth etter at hun har vært med å avduke deres nye hestehenger.

Med seg har de fått sponsorene Hagia, Rico og Skudenes & Aakra Sparebank. 

– Det er bedrifter i nærområdet vårt. Vi har brukt den som støttespillere i flere år og er gode bidragsytere, men dette er et større løft. De sa ja med en gang, og derfor har dette vært så kjekt å jobbe med. Vi har holdt på med dette siden vinter, sier Mjåseth videre.

Hestehengeren er både for ponnier, små hester og store hester, og en får plass til to om gangen, samt utstyr i front.

– Det er en sikker og trygg henger. En del av foreldrene vi har er ikke så erfarne med å kjøre med hestehenger. Det kan skje at hestene får panikk og da må du være kald og rolig og vite hva du skal gjøre som sjåfør. Det skal være en trygghet for sjåføren også å kjøre den, forteller Mjåseth.

Planer om å utvide 

 Mjåseth forteller også at klubben har planer om utvidelse.

 Vi skal sette i gang en prosess med å få søke om å bygge ny ridehall. Nå er det en ridehall fra før av, men her på Karmøy så er det mye vær og vind. Det blir frost på bakken, det blåser og er mørkt om kveldene og det kan regne, så i vinterhalvåret så går treningsmulighetene ned, forteller hun, og legger til at de begynne prosessen med å få lagt inn søknad om ny hall i løpet av sommeren.