Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Stangaland Brass er klare tl å fylle kirkerommet med musikk og folk. Foto: Arild Haga.

– Jeg føler nesten som at vi er blitt en familie som gjør dette sammen

Til helgen spiller Stangaland Brass julen inn i Kopervik kirke.


KOPERVIK: Stangaland Brass er klare til å fylle Kopervik kirke til randen med både julemusikk og folk når deres tradisjonelle julekonsert arrangeres til helgen.

I løpet av to kvelder kan publikummere få oppleve Stangaland Brass sammen med trekløveren Mads Pedersen, Vidar Stueland og Monica Kallevik.

Dirigent Hans Knut Skår har allerede merket at det stilles forventninger på forhånd.

– Det er voldsomt kjekt å oppleve. En kan nesten ikke gå på en eneste plass i Kopervik uten at folk kommer bort og sier at de skal på konsert. Det er mange som setter pris på dette, og det varmer et dirigenthjerte, sier Skår.

Han roser også vokalistene som stiller opp år etter år.

– Jeg føler nesten som at vi er blitt en familie som gjør dette sammen. De er alltid positive til å være med. Det er utrolig gøy, sier han.

Lang fartstid

Første gang korpset arrangerte julekonsert var tilbake i 2004. Etter at kirken i Kopervik brant ned i 2010 så ble konsertene flyttet til Udland Kirke i Haugesund og Vea kirke. I 2017, da den nye kirka i Kopervik stod ferdig, var det derimot naturlig å vende nesen hjemover.

– Det er en fantastisk arena å spille i. Det er godt med plass og er et utrolig egnet lokale for oss å ha konsert i. Det følger seg inn i rekken av flotte kulturtilbud i Kopervik forøvrig med alt som skjer rundt her med Johnny Angelund og andre organisasjoner, forteller Skår.

Konserten er også som vanlig gratis, men det samles inn penger, og overskuddet går til Frelsesarmeens julegryte.

– Opp gjennom årene så er det ikke få hundre tusen som er samlet inn, kommenterer Skår.

Mye folk

Gratiskonsertene har vært ekstremt populære, og for to år siden måtte over hundre publikummere snu i døren på grunn av kapasiteten.

– Det er en vanvittig tilstrømming med folk, sier Skår.

Konsertene førstkommende lørdag og søndag begynner klokken 19.00. Dørene åpner 18.00.

Stangaland Brass. Foto: Arild Haga.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.